Japan slo tilbake mot Skottland – England videre i VM

Japan snublet i VM-åpningen med kun 0-0 mot Argentina. Mot Skottland slo de tilbake og vant 2-1. Skottene følte seg snytt for to straffespark.

Yuika Sugasawa og Japan slo Skottland 2-1 fredag. Foto: David Vincent / AP / NTB scanpix 

Jodie Taylor ble matchvinner i Englands 1-0-seier over Argentina. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB scanpix 

ntb sport

Mana Iwabuchi sendte sølvvinnerne fra 2015 i ledelsen med et flott skudd etter halvspilt første omgang. 26-åringen med fortid i Bayern München mottok ballen på 17 meter og skjøt høyt midt i mål bak Skottlands sisteskanse Lee Alexander.

Vondt ble til verre for skottene da Japan fikk et noe billig straffespark et snaut kvarter senere. Yuika Sugasawa gikk i bakken da Rachel Corsie la en arm på skulderen hennes, men kontakten var knapp. Sugasawa valgte å ta straffen selv og økte til 2-0.

Ropte på straffespark

Skottland, som tapte 1-2 mot England i sin åpningskamp, presset på for scoring og fikk uttelling to minutter før slutt. Fra 20 meter klemte Lana Clelland til og fikk nettsus, men tiden ble for knapp for Michelle Kerrs lag.

Skottene ropte på straffe ved to anledninger for hands og et kakk på hælen, men fikk ikke gehør av dommer Lidya Tafesse Abebe eller videodommerteamet. Selv om hendelsene ikke var de mest alvorlige forseelsene, virket de klarere enn straffesparket Japan fikk i første omgang.

TV 2-kommentator Kasper Wikestad gikk så langt å kalle kampen for en liten VAR-skandale.

England videre

Senere fredag tok England sin andre strake seier i VM-gruppespillet. Jodie Taylor scoret kampens eneste mål i 1-0-seieren over Argentina.

England fikk en eventyrlig mulighet til å ta ledelsen da Alex Greenwood ble felt av Ruth Bravo i straffefeltet etter en snau halvtime.

Men Nikita Parris og britene klarte ikke å ta vare på muligheten fra elleve meter. Vanina Correa vartet opp med en praktredning.

Etter timen gjorde Taylor opp for lagvenninnens bom da hun enkelt pirket inn pasningen til Berthany Mead i mål. Det ble kampens eneste scoring og sørget for at England er videre til cupspillet før siste kamp i gruppespillet. Laget har full pott etter to kamper.

Japan er nummer to med fire poeng. Skottene er poengløse, mens Argentina står med ett poeng. De to beste i gruppa går videre til cupspillet. Det samme gjør de fire av seks beste treerne i gruppene.


(©NTB)