Ruud tapte mot stortalent, ute av Miami Open

Casper Ruud åpnet forrykende, men måtte til slutt se seg slått av den canadiske 18-åringen Felix Auger-Aliassime i 1. runde av tennisturneringen Miami Open.

Casper Ruud måtte se seg slått i 1. runde av Miami Open. Foto: Lars Eide / NTB scanpix 

ntb sport

Ruud tapte 6-3, 1-6, 2-6 mot spilleren som er rangert som verdens 57. beste spiller. Nordmannen er på sin side nummer 98 på den siste verdensrankingen.

– Det var en tøff kamp mot en god motstander som har spilt mye bra tennis i det siste. Det har jeg også gjort, så jeg visste det kom til å bli en god kamp med to spillere i god form og en tøff fight, sier Ruud til NTB.

Etter å ha tapt først sett mot Ruud, slo Auger-Aliassime voldsomt tilbake.

– Han løftet seg fælt de to siste settene. Han spiller en mer aggressiv tennis enn meg. Noen ganger blir det mye feil ut av det, mens andre dager sitter alt. Da er det vanskelig for meg med mitt spill å overspille ham. Det var hans dag i dag, sier Ruud.

Men det så altså lenge lovende ut for nordmannen. Etter en jevnspilt start tok 20-åringen over initativet i det første settet. Ruud spilte godt og vant settet 6-3.

Motstander Auger-Aliassime slo i forrige uke 10.-rangerte Stefanos Tsitsipas fra Hellas, og 18-åringen regnes som et av de største tennistalentene i verden. I det andre settet viste han hvorfor. Canadieren dominerte fra start og vant kontrollert 6-1. Dermed ble det et tredje og avgjørende sett.

Heller ikke der klarte Casper Ruud å få kontroll på 18-åringen. Auger-Aliassime hadde i stedet initiativet, vant 6-2 og er klar for 2. runde i Miami Open.

Dette var tredje gang Ruud og det canadisk stortalentet har møttes. Fra før sto det 1-1 i kamper. Nordmannen vant i to sett da de møttes i Italia i april 2018. Året før måtte derimot Ruud se seg slått etter en tresetter i franske Lyon.

Nordmannen spilte seg til den prestisjetunge ATP Masters-turneringen etter å ha slått ut russiske Jevgenij Donskoj og Jason Jung fra Taiwan i kvalifiseringen. Det var første gang Ruud klarte å kvalifisere seg til en slik turnering.

(©NTB)