WADA-avgjørelse om Russland 22. januar

WADA-styret skal 22. januar avgjøre hvorvidt Russlands antidopingbyrå (Rusada) skal få bli inne i varmen dit russerne ble tatt inn igjen i september.

Craig Reedie og WADA-styret skal 22. januar avgjøre om det russiske antidopingbyrået Rusada skal forbli inne i varmen. Foto: Jean-Christophe Bott, Keystone via AP / NTB scanpix 

ntb sport

Det meldte Verdens antidopingbyrå lørdag på Twitter.

– Styret skal diskutere anbefalingene fra vår uavhengige komité for regeletterlevelse (CRC). Medlemmene har bedt om å få litt tid til å gå gjennom anbefalingene, som vil mottas senest 17. januar. WADA vil offentliggjøre styrets avgjørelse etter telefonmøtet 22. januar, står det.

Det er tidligere opplyst at CRC skal møtes for å diskutere saken mandag og tirsdag.

Rusada ble utestengt av WADA i 2016 etter at McLaren-rapporten dokumenterte omfattende statsstøttet dopingjuks i Russland. WADA måtte tåle kritikk fra mange hold da utestengelsen i september ble opphevet selv om ikke alle betingelsene var oppfylt.

En av dem var å gi WADA full tilgang til databasen i antidopinglaboratoriet i Moskva som var sentralt i det omfattende jukset. Det ble satt en frist ved nyttår for å gi slik tilgang, men den ble ikke overholdt på grunn av uenighet om utstyret som skulle brukes til innsamling av data.

Nå er WADA-eksperter på plass i Moskva, der de er i ferd med å hente ut data. Det ventes at dette vil kunne brukes i disiplinærsaker mot involverte utøvere og bakmenn i jukset.

(©NTB)