NFF glad for at FIFA gir mer i VM-premier og klubbkompensasjon i kvinnefotballen

Fotballpresident Terje Svendsen er tilfreds med at FIFA gir mer penger til kvinnefotballen. Det skal dryppe mer på VM-nasjonene og klubbene som avgir spillere.

Fotballpresident Terje Svendsen mener FIFA er på rett vei når de gir mer penger til kvinnefotballen. Her er han med Norges landslagskaptein Maren Mjelde. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix 

ntb sport

Norge har sammen med de øvrige nordiske landene jobbet for å bedre de økonomiske vilkårene knyttet til neste års VM for kvinner i Frankrike. Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har bestemt seg for å mer enn doble utbetalingene.

– Dette er både gledelig og på høy tid. Vi mener fortsatt det bør være rom for ytterligere økning, men dette er et godt skritt i riktig retning. FIFAs beslutning sier mye om kvinnefotballens økende attraktivitet og anerkjennelse. Den sier også mye om viktigheten av å jobbe sammen for å få til endringer internasjonalt. FIFAs økte økonomiske bidrag kommer både forbund, klubb og spiller til gode, sier Svendsen til fotball.no.

Norges Fotballforbund er sikret minst 10 millioner kroner for kvinnelandslagets VM-deltakelse. Beløpet vil øke betraktelig om Martin Sjögrens lag leverer resultater i sluttspillet. Blir det norsk VM-gull neste sommer, vil utbetalingen bli 38 millioner kroner.

Gjennom forhandlinger med spillerforeningen NISO er man blitt enige om at landslagsspillerne får 25 prosent av bonusutbetalingene fra FIFA. I snitt vil hver spiller få minst 100.000 kroner. Ved VM-triumf øker det til 350.000.

Også klubbene som sender spillere til mesterskapet, får større midler fra FIFA neste år.

(©NTB)