Skuffende norsk start på orienterings-EM

Sigrid Alexandersen ble beste norske med 13.-plass da orienterings-EM i Sveits ble innledet med sprint søndag.
ntb sport

– Jeg følte meg ganske sterk, og i midtpartiet gikk det bra. Det var litt surt at jeg ikke klarte å unngå bom på slutten. Der røk topp-10-plasseringen, sa Alexandersen etter å ha løpt inn halvannet minutt bak den svenske vinneren Tove Alexandersson.

– På sprintstafetten skal vi slå tilbake, sa hun optimistisk.

De unge jentene var lyspunktet i det norske laget.

– Det er veldig bra at alle jentene tok seg til finalen og fikk med seg mest mulig erfaring på dette nivået. I finalen tok Sigrid steg i forhold til det hun har vist i sprint tidligere. Det samme gjorde Trond Einar (Moen Pedersli) blant mennene, sa landslagstrener Birgitte Husebye.

Pedersli ble beste norske mann med 28.-plass, nesten halvannet minutt bak sveitserne Daniel Hubmann og Matthias Kyburz, som delte seieren.

Han fikk det tøft i avslutningen.

– Det gikk greit fram til passering arena, men jeg hadde en irriterende bom på 10. post i tillegg til at jeg surret litt på langstrekket. Mot slutten «fikk» jeg det skikkelig. Det var nesten sprekk, sa trønderen.

Britiske Kris Jones, som i klubbsammenheng representerer Lillomarka, ble nummer tre.

– Som lag er vi ikke fornøyd med dette. Vi ønsker å prestere bedre, men de som er her for å lære fikk med seg verdifull erfaring, sa landslagssjef Jørgen Rostrup.

(©NTB)