Uvanlig nervøs Kokslien ble norgesmester

Mikko Kokslien var sjeldent nervøs foran NM-rennet i kombinert på Beitostølen lørdag. Etter målgang kunne han juble for karrierens femte NM-tittel.

Mikko Kokslien ble norgesmester i kombinert sprint på Beitostølen. Jørgen Graabak t.v. og Espen Andersen t.h. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix 

ntb sport

Jørgen Graabak tok sølvet, mens forhåndsfavoritten Espen Andersen fikk bronsen.

-. Jeg har egentlig vært veldig rolig i perioden inn mot denne sesongstarten. Tror ikke jeg hadde tenkt på at vi skulle gå løp før i 11-tiden i dag, men da slo det meg litt. Etter det har jeg faktisk vært ekstremt spent og gått litt i tåkeheimen, smilte norgesmester Kokslien til NTB etter målgang.

– Du har vært uvanlig spent til å være deg?

– Ja, egentlig. Man er jo alltid litt spent foran sesongstarten, og i tillegg var har jeg vært syk, og derfor var jeg usikker på hvordan kroppen ville fungere. Det fungerte heldigvis overraskende bra, sa Kokslien.

17-åring i tet

Så sent som forrige helg slet han med feber og mageproblemer og var etter eget utsagn «litt slått ut». Først tirsdag responderte Koksliens kropp slik OL-håpet er vant til.

Oppladningen til NM-rennet på Beitostølen ble med andre ord langt fra ideell.

I lørdagens renn var han del av et firkløver med Jørgen Graabak, Jan Schmid og Magnus Moan, som alle gikk ut om lag ett minutt etter bestemann i hoppbakken, 17 år gamle Simen Kvarstad.

Espen Andersen hadde det største favorittstempelet etter hoppingen i Oslo torsdag, i og med at han kun var fem sekunder bak Kvarstad, men Andersen klarte ikke stå imot presset fra dem som jaktet.

Kokslien vant til slutt foran Graabak og Andersen.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg gikk løpet. Jeg prøvde å ta kommandoen og gikk først nesten hele veien. Jeg hadde en plan B hvis jeg ikke skulle klare å få luke, og det var å være andremann inn på oppløpet. Det fungerte veldig bra.

Ny sjanse søndag

Søndag skal kombinertløperne gå nytt NM-renn på Beitostølen. Da står 10 kilometer på programmet. Der har 17 år gamle Kvarstad ytterligere fem sekunders forsprang til Andersen, mens Graabak og Moan starter henholdsvis 50 sekunder og ett minutt bak lederen fra Byåsen IL.

Kokslien starter rett bak Graabak. Lørdagens vinner innrømmer at han ser muligheten til å ta et NM-gull. Gjør han det, får han en kongepokal på kjøpet.

– Jeg øyner mulighetene med tanke på hvordan kroppen fungerte i dag, sa Kokslien lørdag.

NM-gull får Søre Ål-løperen aldri nok av.

– Ja, de betyr absolutt mye. Veldig stas å vinne slike renn som dette, smilte OL-håpet.


(©NTB)