Strachan ferdig som Skottland-sjef

Gordon Strachan har mistet jobben som skotsk landslagssjef i fotball etter at laget hans feilet i VM-kvalifiseringen.

Gordon Strachan går av som skotsk landslagssjef i fotball. Foto: Darko Bandic / AP / NTB scanpix  

ntb sport

Skottlands fotballforbund meldte torsdag at både Strachan og hans assistent Mark McGhee forlater sine stillinger umiddelbart.

– Etter nesten fem år føler styret at det er på tide med en ny retning når vi skal forberede laget til neste EM-kvalifisering og til den nye nasjonsligaen, heter det i en pressemelding fra forbundet.

Skottene forspilte muligheten til å få toeromspill i VM-kvalifiseringen da det ble 2-2 borte mot Slovenia sist søndag.

Skuffelse

– Jeg deler den store skuffelsen over å gå glipp av omspillet, særlig etter at vi jobbet så hardt og kjempet oss inn i diskusjonen igjen. Spillerne fortjener stor ære for måten de kom tilbake etter en dårlig start, sa Strachan i pressemeldingen.

Skottland var ubeseiret i sine seks siste kvalifiseringskamper, men ble bare nummer tre i sin gruppe.

– Dette er en trist, trist dag, sa landslagskaptein Scott Brown, som antydet at spillerne ønsket å beholde Strachan som sjef.

På gang

– Vi hadde alle tro på Gordon. Med 14 av 18 mulige poeng i 2017 hadde vi noe på gang, og vi trodde at vi ville ta oss til neste EM.

60-åringen ble ansatt i jobben i januar 2013, etter at Craig Levein fikk sparken som følge av en dårlig start på VM-kvalifiseringen.

Strachan klarte ikke å berge landslagets VM-håp i kvalifiseringen til mesterskapet i Brasil, og senere har skottene mislyktes i å nå EM i 2016 og neste års VM. Skottlands forrige sluttspill var VM i 1998.

Britiske bookmakere har gjort David Moyes til favoritt til å etterfølge Strachan.

(©NTB)