Milan og Arsenal favoritter i europaligaen

Sju ganger har AC Milan vunnet den gjeveste europacupen. Arsenal har 17 år på rad i mesterligaen. Nå er de favoritter på nivået under i europaligaen.

Arsène Wenger er klar for europaligaen. Foto: Rui Vieira, AP / NTB scanpix 

ntb sport

Det blir en høst utenom det vanlige for Arsenal-fans, uten mesterligahymnen for første gang siden 2000.

Journalistene lurte på om det smertet Arsène Wengers ego og skulle spille i den mindre gjeve turneringen. Det kom på banen på pressekonferansen i forkant av hjemmemøte mot FC Köln.

– Nei, skuffelsen av å ikke være blant topp fire var det så klart, men jeg er ydmyk nok til å prøve og vinne alle turneringer vi deltar i, sa Wenger ifølge Daily Mirror.

Likevel er det grunn til å tro at Arsenal kommer til å spare en del spillere i de innledende kampene i gruppespillet, der de også møter BATE Borisov og Røde Stjerne Beograd. Særlig når storkamp mot Chelsea venter i hjemlig serie kommende søndag.

Vil slå tilbake

AC Milan har hatt tre år uten spill i Europa og er på jakt etter den eneste store europeiske tittelen laget ikke har. Trener Vincenzo Montella er under press etter 1–4 tapet mot Lazio sist helg. Etter å ha brukt 240 millioner euro på nye spillere, er det ikke bare fansen som vil ha resultater.

– Jeg forventer at laget vil slå tilbake. Vi skylder oss selv, klubben og fansen det, sier Montella.

AC Milan møter Austria Wien borte i den første runden, Rijeka og AEK Athen utgjør resten av gruppen.

Everton, Hoffenheim og Lyon nevnes også blant favorittene, før desember når treerne fra mesterligagruppene kommer inn i turneringen. I potten ligger direkte kvalifisering til mesterligaen, noe fjorårsvinner Manchester United nyter godt av i år.

(©NTB)