Djupvik trekker seg som skiskyttersjef – blir HR-sjef i Start

Morten Aa Djupvik trekker seg fra stillingen som idrettssjef i Norges Skiskytterforbund og går til jobben som HR-sjef i fotballklubben Start.

Morten Aa Djupvik i samtale med Tiril Eckhoff. Foto: Berit Roald / NTB scanpix. 

ntb sport

Norges Skiskytterforbund bekreftet Djupviks avgang tidligere torsdag. Noen timer senere ble det klart at Djupvik blir ny HR-sjef i Start.

– Det føles veldig bra, selv om det er uvant å skulle jobbe med fotball. Da muligheten kom inn fra siden, og jeg fikk presentert konseptet skjønte jeg at dette var en mulighet jeg ikke kunne si nei til. Det blir spennende å være med og utvikle den største merkevaren på Sørlandet, sa Djupvik på en pressekonferanse i Kristiansand torsdag ettermiddag.

Stor arbeidsbelastning

Djupvik starter i Start ved nyttår og forlater jobben i Norges Skiskytterforbund.

– Det er aldri god timing å forlate et lag i en OL-sesong, og jeg hadde i utgangspunktet ambisjoner om å fortsette ut sesongen. Men når jeg fikk dette tilbudet på mitt nye hjemsted var det umulig å si nei. Som firebarnsfar med to små tvillinger er det vanskelig å være på topp på både hjemme- og bortebane til enhver tid, sa Djupvik.

– Jeg forlater et supert team som har alle forutsetninger for å levere toppresultater denne sesongen. Vi har erfarne trenere og et solid støtteapparat som har jobbet godt med å planlegge OL-sesongen, så min avgang vil ikke være kritisk for gjennomføringen av sesongen. Der er jobben alt gjort, tilføyer han.

Forstår valget

42 år gamle Djupvik ble ansatt som skiskytternes idrettssjef i 2014. Da ble han forespeilet en mer administrativ rolle der han skulle følge opp den sportslige strategien, i tillegg i å ha et kommersielt ansvar.

Arbeidsoppgavene og belastningen over tid skal ha blitt for stor.

Skiskytterforbundets generalsekretær Rakel Rauntun sier at forbundet respekterer idrettssjefens valg om å fratre.

– Morten Djupvik har gjort en strålende jobb for oss, og vi synes det er leit at han forlater oss. Vi har likevel stor forståelse for valget hans, og respekterer ønsket hans om å bo og jobbe på samme sted som familien sin. Det sportslige grunnlaget og planene for sesongen er lagt, og vi er i rute til vinterens sesong, sier hun.

Overgangsfase

Skiskytterforbundet opplyser videre at man er godt i gang med å finne den beste løsningen for OL-sesongen, slik at arbeidsoppgavene til Djupvik blir gjennomført på en solid måte.

– Vi har Morten her en liten stund til, og han vil være vår idrettssjef fram til han starter i ny jobb etter nærmere avtale, sier Rauntun.

Djupvik har en fortid som trener for herrelandslaget i langrenn, der han var trener mellom 2006 og 2011. Han har også vært langrennsekspert i NRK.


(©NTB)