Golf: Thompson vil gjøre som Tutta

Den amerikanske golfstjernen Lexi Thompson håper å kopiere Suzann Pettersen ved å gå til topps i det prestisjetunge Evian-mesterskapet denne uken.

Lexi Thompson sikter mot seier i Evian-mesterskapet denne uken. Foto: Darron Cummings / AP / NTB scanpix 

ntb sport

Det er femte gang den prestisjetunge turneringen i franske Evian-les-Bains har status som kvinnegolfernes femte og siste Major.

I 2014 sto en formsterk Suzann Pettersen igjen som vinner etter fire intense runder. Oslo-jenta vant i tillegg generalprøven i Oregon det året. Siden Evian-mesterskapet fikk Major-status er Tutta alene om å vunnet både i Frankrike og LPGA-turneringen på amerikansk jord uka før.

Det siste ønsker Lexi Thompson å gjøre noe med. Den amerikanske stjernen gikk til topps i turneringen i Indiana søndag og må finne seg i å være blant favorittene når Evian-starten går torsdag.

22-åringen innrømmer samtidig at det ikke er enkelt å omstille seg fra spill i USA til europeisk tid i løpet av noen få dager.

– Det er definitivt tøft. Selv om tidsforskjellen bare er seks timer, er det vanskelig å bli vant til. Jeg tror jeg sov 11 timer sist natt. Jeg har ikke sovet så lenge på en lang stund, sier Thompson til lpga.com.

Klarer Thompson å gå til topps i Evian-les-Bains denne uken, blir hun første amerikanske kvinne med tre seirer på LPGA-touren i én og samme sesong siden 2014. Da vant Stacy Lewis nettopp tre ganger.

Thompson har én Major-seier så langt i karrieren. Den kom i 2014.

Også Suzann Pettersen skal spille Evian-mesterskapet denne uken. Tutta har ikke spilt en turnering på LPGA-touren siden British Open i begynnelsen av august. Nylig måtte hun trekke seg fra Solheim Cup som følge av at ryggen streiket rett før turneringen skulle starte.

(©NTB)