Kristoff vant Arctic-etappen til Bardufoss

Den ferske EM-mesteren Alexander Kristoff innfridde favorittstempelet med spurtseier på den andre etappen av sykkelrittet Arctic Race til Bardufoss fredag.

Alexander Kristoff tok en etappeseier i Arctic Race fredag. Foto: Henning Bagger / NTB scanpix 

Alexander Kristoff (t.v.) i mål som vinner av andre etappe av sykkelrittet Arctic Race fredag. Foto: Arctic Race / NTB scanpix 

ntb sport

Katusha-rytteren var storfavoritt før den flate andreetappen, og vant sikkert i massespurten på flyplassområdet i Bardufoss.

– Det var som (Petter) Northug ville sagt. Det var et barnesykkelløp. På slutten var det enkelt. Michael (Mørkøv) og Reto (Hollenstein) gjorde en kjempeinnsats på sisterunden for å tette luka, og når man har så gode lagkamerater blir det enkelt, sa Kristoff til TV 2.

– Det er deilig å få en seier i Arctic. Det er det jeg kom hit for. Nå kan jeg senke skuldrene, fortsatte han.

Det var Kristoffs femte etappeseier i rittet gjennom karrieren. 30-åringen har vunnet fem av åtte norske etappeseirer i det norske rittet.

Hugo Hofstetter og Andrea Pasqualon var nærmest Kristoff i spurten. Kristoffer Halvorsen ble nest beste norske med en sjetteplass.

Dylan Teuns leder sammenlagt etter å ha vunnet åpningsetappen torsdag. Pasqualon er to sekunder bak, mens Kristoffer nummer tre, tre sekunder bak lederen.

(©NTB)