Målløst toppoppgjør i Skien

Odd og Brann klarte ikke følge opp seirene til Rosenborg og Sarpsborg da de spilte 0-0 i eliteserieoppgjøret i Skien søndag.

Odds Riku Riski og Branns Ruben Kristiansen i eliteseriekampen mellom Odd og Brann. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix 

ntb sport

Brann hadde best fasit før søndagens oppgjør, og var ubeseiret på de fire siste kampene. Odd på sin side kom fra uavgjort mot Sandefjord (0-0).

Samme resultat ble det også for Dag-Eilev Fagermos menn i en sjansefattig kamp mot Brann. Gjestene hadde sin største sjanse i første omgang, mens Odd hadde to etter pause. Det ble mer kriging og pressing enn finspill i Skien.

– Det var tøffe dueller, men de var fair. Jeg liker det, sa Brann-midtstopper Vito Wormgoor til Eurosport etter kampen.

– De presser og spilte bra, men vi forsvarer oss godt som lag og var sterke. Det var nøkkelen i dag. En sterk lagprestasjon, la han til.

Tett i toppen

Dermed klarte ingen av lagene å følge opp seirene til serieleder Rosenborg (3-1 mot Strømsgodset) og tabelltoer Sarpsborg (1-0 mot Molde).

Brann innehar likevel tredjeplassen på tabellen etter søndagens serierunde, tre poeng bak serielederen.

– Nå skal jeg til Nederland på ferie, og vi skal alle lade batteriene. Når vi kommer tilbake er skal vi ta noen seirer. Det er jeg sikker på, sa Wormgoor.

Odd har to poeng mindre enn Brann på fjerdeplass.

– Jeg er meget fornøyd med kampen. Særlig andre omgang, men vi får for dårlig betalt poengmessig. Det er ikke godt nok å ikke score mer og skape mer når vi er så sterke spillmessig, sa Odd-trener Fagermo til Eurosport.

Branns Deyver Vega, som fikk tillit fra start for en suspendert Daniel Braaten, fikk kampens første sjanse etter 25 minutter i Skien. Costaricaneren tok med seg ballen på et touch inn i banen etter en corner, før han brant til mot hjørnet. Skuddet snek seg imidlertid utenfor stolpen til Sondre Rossbach.

Kjemperedning

Rafik Zekhnini traff Olivier Occean i boksen fire minutter før pause, men Ruben Kristiansen fikk kastet seg inn og ryddet opp rett før Occean skulle skyte. En sjanse veteranen fort hadde satt, men Odd endte uansett førsteomgangen uten skudd på mål.

Hjemmelaget tok over etter halvspilt andre omgang, og spilte seg fram til kampens største sjanse med et kvarter igjen. Occean vant ballen rundt 16-meteren til Brann og stusset til Zekhnini. Unggutten spilte fram Riku Riski, men Branns keeper Piotr Leciejewski vartet opp med en beinparade.

Innbytter Stefan Mladenovic var nære å bli matchvinner med en heading like før slutt, men 23-åringen klarte ikke få avslutningen på mål.

(©NTB)