«Jeg tror det ikke før jeg får se det»

SKEPTISK: – Mye luft og lite innhold, sa Målselv-ordfører Bengt Magne Luneng om forsvarsplanen.  Foto: Audun Braastad, Forsvaret

«Jeg tror det ikke før jeg får se det»-holdningen fra ordføreren er naturligvis fullstendig forståelig.

Knut Løkse Nilssen
sideblikk

I stedet for å juble over forrige ukes helikopternyhet i langtidsplanen til Forsvaret, valgte Målselv-ordfører Bengt Magne Luneng heller å utvise skepsis.

«Jeg tror det ikke før jeg får se det»-holdningen fra ordføreren er naturligvis fullstendig forståelig.

Undertegnede begynte som bladfyk 17 år gammel, i 2004. Noe av det jeg husker fra den gang var usikkerhet om 337-skvadronen skulle bli på Bardufoss eller ikke.

Og slik har det vel egentlig vært siden. Usikkerhet har jeg en oppfattelse av at er nesten dagligdags om man er tilknyttet Forsvaret i Indre Troms.

Den siste kampsaken har vært dedikert helikopterstøtte til Hæren på Bardufoss.

– Det skal være dedikert helikopterstøtte til Hæren på Bardufoss i en egen skvadron. Nye helikoptre skal stasjoneres og ledes fra Bardufoss som en direkte støtte til Hæren, uttalte leder i utenriks- og forsvarskomiteen Anniken Huitfeldt (Ap).

– Mye luft og lite innhold, kontret Målselv-ordfører Bengt Magne Luneng, som stilte spørsmålstegn ved hvor pengene til helikoptrene egentlig var i forsvarsplanen.

Med tanke på historikken til forsvarspolitikken i Indre Troms skjønner jeg godt skepsisen til Luneng.

For jeg tror heller ikke på det før jeg får se det.

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

sideblikk