Stakkars Hogne

Hogne Eidissen har fått en tilnærmet umulig oppgave i fanget i sitt første år i rådmannsstolen i Senja kommune.

90: Det er 90 millioner som i løpet av 2021 må reduseres.   Foto: Carina Hansen

Rådmannens jobb er å kvitte seg med nesten 100 millioner kroner fra budsjettet neste år

Knut Løkse Nilssen, journalist
sideblikk

Man kan si mye og mene mye om kommunesammenslåingen. Noen er enige og noen er uenige. De siste ukene er det motstanderne av sammenslåingen som har fått mer blod på tann. For nyheten om at Senja kommune er nødt til å spare svimlende 90 millioner kroner i neste års budsjett har virkelig fått tastaturene til å gå varmt hos enkelte.

Om sammenslåing var fornuftig eller ikke skal jeg la være å drøfte. Senja kommune er en realitet. Milliardgjelden er en realitet. Og store økonomiske utfordringer de neste årene er en realitet. Dermed har rådmann Hogne Eidissen fått i oppgave å finne ut hvordan man kan spare inn 90 millioner kroner på neste års kommunebudsjett — og dertil kommet med forslag til hvordan man kan løse dette.

Intensjonsavtalen legger klare begrensninger på hva Eidissen kan foreta seg. Når det er snakk om så mye som 90 millioner kroner på så kort tid, er det naturlig at det derfor kommer flere upopulære forslag. Noen forslag er helt på trynet spør du meg, noe jeg omtalte i forrige ukes spalte.

Men gjennomgangsmelodien er uansett at for hvert eneste upopulære forslag rådmannen kommer med, er politikerne raske med å avvise dette og forsikre folket om at dette ikke kommer til å skje. Og dermed er fjelltoppen straks mye verre å klatre over for Eidissen.

Enten man liker det eller ikke, rådmannens jobb er å kvitte seg med nesten 100 millioner kroner fra budsjettet neste år. Og det klarer man ikke uten at noen blir misfornøyd, forbannet og mener både det ene og det andre om administrasjonen og politikerne.

I 2024 må Senja-rådmannen kutte 120 millioner kroner...

Stakkars Hogne.

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

sideblikk