Hvor mye er du villig til å betale for en flybillett? Om knapt én måned starter Widerøe opp med flygninger til Tromsø og Bodø fra Bardufoss. Og for Midt-Troms er det jo et etterlengtet tilbud. Man kan reise via Tromsø til for eksempel Hammerfest eller via Bodø til Lofoten eller kanskje Trondheim — uten å måtte innom Oslo.

Og at Naturvernforbundet rykker ut og slår fast at «ei flyrute mellom Bardufoss og Tromsø er totalt unødvendig» skal man bare flire av, all den tid folk neppe kommer til å bruke dette til å kun fly den korte turen. Man reiser vel via Tromsø til for eksempel Finnmark.

Så da tastet jeg inn nettadressen til Widerøe. Ville jo gi dem en sjanse. Og, joda, de kan tilby tur til Reykjavik. Utreise på formiddagen og mellomlanding i Bodø og Oslo. Sas videre fra Bodø. Vel og bra, men da prisen dukket opp var det såvidt jeg ikke svelgte kaffen i vranghalsen — og jeg drikker ikke kaffe! Til den «nette sum av kun» 73.839 kan selskapet bringe oss tre til sagaøya.

Da skal jeg heller vekke to-åringen og fruen midt på natta og bestille billett hos Norwegian. For 7.659 pluss bagasje kan Kjos sitt mannskap bringe oss den samme strekninga. Og for de 66.180 kronene jeg «sparer» kan jeg jo bestille to-tre ferieturer til. Men så var det jo hva sjef Jakobsen eller Henriksen sier til at jeg skulle finne på å ta ut så mye ferie?

Dette er hva Widerøe ønsker seg i betaling for en tur/returbillett fra Bardufoss til Reykjavik. Joda, innsjekket bagasje er inkludert. Foto: Trond Sandnes