Folkebadet — klor i helsike...?

FOLKEBADET Nå blir det både folk i badet og folk i bladet på Finnsnes.  Foto: Maria Holm Simonsen

Når navnene Folkebladet og Folkebadet er så like som to dråper vann, så aner det oss at det ligger an til lett å fylle et 25 x 12,5 meters basseng med forvirring og situasjonskomikk i lang tid fremover.

Olaf Øwre, redaktør
sideblikk

DENNE UKA åpnet Folkebadet på Finnsnes sine dører. Hva i alle dager?!! — sier du kanskje — Folkebladet åpnet jo dørene i Ringveien 25 for mer enn 50 år siden. Neida, vi snakker om Folkebadet, med adresse Svein Eidissens vei 56 A. Der, i nye Finnsnes ungdomsskole ligger nemlig det flunkende nye bassenget, hvor folk nå kan komme for å trimme og boltre seg som fisken i vannet på ettermiddagene — i Folkebadet.

FORTSATT LITT forvirret? Ingen grunn til å fortvile over det. Navnelikheten mellom gode, gamle Folkebladet og nykomlingen Folkebadet, har allerede skapt forviklinger for både Posten Norge og Post Nord i forbindelse med levering av pakker. Lenge før bassenget åpnet sitt tilbud for noen dager siden, hadde nemlig de postansatte med ansvar for pakkeleveringen gått i vannet. Opptil flere ganger. Pakker til Folkebadet ble vel nærmest av gammel vane levert til Folkebladet i Ringveien. Og de vanligvis svært så pålitelige damene i vårt kundesenter signerte for mottakelsen av pakkene, uten å legge merke til at det stod Folkebadet på følgebrevet, ikke Folkebladet. I en travel hverdag kvalifiserer vel neppe dette heller til automatisk medlemskap i Dysleksiforbundet?

ONDE TUNGER vil kanskje ha det til at Folkebladet gjennom utøvelsen av sitt journalistiske virke i mer enn 50 år, ved flere anledninger har vært på dypt vann, og kanskje til og med har tatt seg vann over hodet til tider. Det får så være. Det var likevel Folkebladet som etter utmerket gravende journalistikk klarte å avsløre sannheten om hvor pakkene egentlig skulle hen — og det uten engang å åpne dem.

FOR Å HA vårt på det tørre, kastet vi da omgående ut livbøyen og alarmerte vaktmester Stein Resvoll i Lenvik kommune. Pakkene med svømmeknapper, dykkermasker eller hva de nå måtte inneholde, ble så sporenstreks hentet hos Folkebladet i Ringveien, og brakt til Folkebadet i Svein Eidissens vei. Ved andre gangs redningsaksjon bare i løpet av få dager, var det en stadig like lattermild badevakt Resvoll som sørget for at varene kom til riktig adresse til slutt.

DET FØLES nesten som om virksomhetsleder Cato Simonsen i Lenvik kommune har rappet klærne til oss i Folkebladet, mens vi har tatt oss en dukkert. Når navnene Folkebladet og Folkebadet er så like som to dråper vann, så aner det oss at det ligger an til lett å fylle et 25 x 12,5 meters basseng med forvirring og situasjonskomikk i lang tid fremover. Så hvis jeg hadde hatt på meg svømmeføttene til bademester Simonsen, hadde jeg skyndsomt fylt døpefonten med vann og omdøpt barnet Folkebadet til Finnsnes Folkebad —for klor i helsike skal dette ellers ende...?

Utforsk tema:

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

sideblikk