Breddefotball og korona:

Vi kan ikke vente lengre nå!

Budskap fra Kretstinget i Troms Fotballkrets til den norske regjering.

BREDDE: – Absolutt alle breddefotballspillere (enten de er 6 år eller 60 år) må få lov til å komme i gang med normal trening og kamper (både inne og ute) umiddelbart, skriver Troms Fotballkrets.  Foto: Tor Farstad

debatt

Til Statsminister Erna Solberg, Helse-og omsorgsminister Bent Høie og Kultur-og likestillingsminister Abid Raja.

Et enstemmig kretsting i Troms Fotballkrets vil overbringe følgende budskap til Norges regjering:Norsk fotball har tatt pandemien på alvor helt fra nedstengingen 12. mars 2020. Vi har innrettet oss etter de restriksjoner som er fastsatt av helsemyndighetene ogRegjeringen. Vi har utviklet verktøy for å ivareta god smittevernkultur i hele organisasjonen. Det kan nesten ikke vises til noe smitte knyttet til fotball for barn og unge og breddefotball for voksne.

Vi har vært tålmodige gjennom mer enn 11 måneder. Voksne fotballspillere over 20 år har ikke hatt mulighet til å spille fotball som normalt i hele denne perioden. Ikke trene uten avstandsrestriksjoner, og ikke spille kamper. Heller ikke i forbindelse med Regjeringens pressekonferanse i går åpnet det seg noen muligheter for denne gruppen.

I Troms Fotballkrets er det 3.000 fotballspillere som har hatt stillstand i aktiviteten helt siden 12. mars i fjor. Skal en 24 år gammel fotballjente eller en 30 år gammel fotballgutt spille fotball i Troms Fotballkrets i dag, må det skje utendørs i snø, vind og kulde, og med en meters avstand til medspillere. Begrensningene rammer også tilrettelagt fotball for spillere med spesielle behov, gatelag for voksne jenter og gutter med ulike utfordringer,og andre grupper som bruker fotballen for å opprettholde gode aktivitets-og møteplasser.

Vi kan ikke vente lengre nå!

Klubber i by og bygd utarmes, og fotballen mister fotfestet i sine lokalmiljø. Ungdom og voksne faller fra, og havner i verste fall i dårlige miljø. Folkehelsen påvirkes negativt, og dette rammer mange.

Det må åpnes for at breddefotballen igjen kan rulle som normalt!I

Troms Fotballkrets sitt område har det vært minimalt med smitte i hele pandemi-perioden. Vi har kommuner som nesten ikke har hatt et eneste smittetilfelle. Det virker uforståelig og særdeles demotiverende at fotballspillere i vårt område ikke skal få lov til å gjøre det de elsker av alt herpå jord, nemlig å spille fotball.

Det slår svært feil ut at alle deler av landet skal behandles på samme måte. Vi må få til en differensiert ordning som gjør det mulig å åpne for aktivitet i de delene av landet der det er lite smitte. Den «trafikklysordningen» som er lansert, vil ivareta dette på en utmerket måte.

Fra kommende uke blir det igjen åpnet for at barn og ungdom kan spille kamper, men bare internt i egen kommune. I mange små kommuner i distrikts-Norge er det gjerne bare en klubb som har lag i ungdomsklassene. Dermed blir det ingen lag å spille mot, og ingen faktisk endring. I vår fotballkrets er det i realiteten bare i Tromsø kommune at lag i ungdomsklassene nå får muligheten til å spille kamper. I mindre kommuner med tilnærmet null smitte, kan ungdommen fortsatt ikke spille fotballkamper.

Absolutt alle breddefotballspillere (enten de er 6 år eller 60 år) må få lov til å komme i gang med normal trening og kamper (både inne og ute) umiddelbart!

Gi oss muligheten, så skal vi vise at vi er tilliten verdig!

Enstemmig vedtatt av Kretstinget i Troms Fotballkrets-med 43stemmeberettigede delegater fra styret i Troms Fotballkrets, IL Blåmann, Burfjord IL, Finnsnes IL, FK Senja, Hamna IL, Krokelvdalen IL, Lyngen/Karnes IL, Målselv IL, Nordkjosbotn IL, Nordreisa IL, Rotsundelv IL, Røyken UIL, Salangen IF, IF Skarp, Skarven IL, Skjervøy IK, Storsteinnes IL, IL Ulfstind, Varden FK, IL Vårsol, Tromsø IL og TUIL Tromsdalen Fotball.