Senja kommune og grums:

Stakkars deg, Søreng!

TILLIT: – Det er ingen som er imponert over hvordan du og de andre i posisjonen forvalter tilliten fra innbyggerne deres, skriver Jan Skogheim.   Foto: Trond Sandnes

debatt

Ja. Jeg synes oppriktig synd på deg. Du fortsetter, dessverre, din kamp mot ytringsfriheten og dine irettesettelser av Folkebladets redaksjon. Sist gitt til uttrykk i ditt tilsvar til Kay Erling Ludvigsen og Gunn Knörr i Folkebladet onsdag.Du ønsker ikke at Folkebladet skal skrive om «grumset» (ditt eget uttrykk) eller andre utfordringer Senja kommune har, men heller skrive om omkringliggende kommuner og deres «problemer». Den velkjente «flytte fokus»-taktikken. Et fokus du mener også Folkebladets redaksjon bør ha.

Joda. Du har all mulig rett til å mene hva du vil, Per-Inge Søreng. Men; Da må du også tillate at andre er uenige med deg. At Knörr og Ludvigsen ser annerledes enn deg på hvordan Senja kommune styres er et pluss og ikke noe negativt. Det beviser nemlig at det er håp for fremtiden til kommunen. Håp om bedring om kommunestyresalen i Senja blir vasket ren ved neste kommunevalg. Ren for alt «grumset» som fortsatt ligger der siden størsteparten av kommunen het Lenvik. Et annet pluss er at Folkebladets redaksjon ikke lar seg kneble eller dikteres. De er tross alt en av de viktigste institusjonene lokalt.

Og joda. Jeg skjønner godt at du ikke vil at det skal fokuseres på fortiden. Ei heller på Senja kommunes skyhøye gjeld. Jeg er likevel glad for at det finnes politikere og parti i din kommune som er bekymret for dette. Særlig siden det har direkte innvirkning på kvaliteten på tjenestene til kommunens innbyggere. Noe du tydeligvis ikke er så opptatt av eller vil snakke om.Og «kjære» Per-Inge Søreng; Jeg skal fortelle deg noe. Jeg har kontakt med ganske mange både lokalt og regionalt. Ingen av dem misunner Senja kommune den «driven» du snakker om. Tvert imot er de hoderystende til at det er mulig å forvalte velgernes tillit på den måten flertallet i Senja kommunestyre gjør.

De er hoderystende til «knefallet» for laksenæringen. De er hoderystende til mobbingen og utfrysningen av politiske motstandere. De er hoderystende investeringskåtheten til posisjonen i Senja kommunestyre. Osv. Igjen; Jeg hører ingen som misunner dere. Selvfølgelig er det flere som ønsker etableringer fra store bedrifter, men ikke på de vilkår Senja kommune har gitt.

Alle ønsker nye etableringer i sine fylker/kommuner. Alle er imponert over at politikere og andre tør ta til motmæle mot opposisjonen i Senja kommune. Men det er ingen som er imponert over hvordan du og de andre i posisjonen forvalter tilliten fra innbyggerne deres.

Jeg skal unne deg å være enig med deg i én ting, Per-Inge Søreng; Det private næringslivet i Senja, og særlig sjømatnæringen, gjør det godt. Men fokuset til Knörr og Ludvigsen var ikke dette. Det var på hvordan posisjonen i Senja kommunestyre forvaltet sitt ansvar som politikere i den offentlige sfæren. Og det er vel en helt annen, og tristere, historie, Per-Inge Søreng? En trist historie du har vært sterkt delaktig i å skrive!