Oppfordrer folk til å flagge:

Viktigere enn på lenge å markere

NETT: – Vi oppfordrer folk til å benytte anledningen til å delta i feiringen på nett og sosiale medier, skriver Otto Skogheim.  Foto: Privat

debatt

1. mai ble innført som internasjonal demonstrasjonsdag for arbeiderbevegelsen etter forslag fra fagorganisasjonen fra USA — og ble markert første gang i 1890, da også i Norge.

I Norge er 1. mai offentlig høytidsdag og offisiell flaggdag.Folk oppfordres til å flagge! Hovedparolen er i år: «Trygghet for helse og arbeid». I år er det spesielt med feiring av dagen pga. koronapandemien, så det blir andre rammer for markering og arrangement.

Det gjennomføres digitale markeringer og arrangement rundt i landet av partier innen arbeiderbevegelsen og av fagbevegelsen. Arbeiderpartiet vil sammen med AUF og LO ha ett sentralt digitalt arrangement og lokale arrangement. Troms Arbeiderparti og Finnmark Arbeiderparti vil ha digitalt arrangement. SV har digitale arrangement. LO har sentralt og lokale arrangement som Fagforbundet og andre forbund slutter seg til.

Ved å søke opp på nettet de nevnte organisasjoner så finnes oversikt på når markering og arrangement finner sted. Norsk Folkehjelp har i år også innsamlingsaksjon: Folk forandrer verden.

Temaet for årets 1. mai-aksjon er «Stopp smitten - ikke demokratiet». Innsamlingsbøssene blir i år å finne på Instagram og Facebook, hvor hovedinnsamlingen vil finne sted.

Det er viktigere enn på lenge å markere arbeidernes dag. Det er i denne tiden vi virkelig erfarer hvor viktig solidaritet og felleskap er. Hvor gjensidig avhengige vi er av hverandre, over hele verden. At alle er like mye verd! Vi må bruke 1. mai til minne om det.

Vi oppfordrer folk til å benytte anledningen til å delta i feiringen på nett og sosiale medier. Ønsker arbeiderbevegelsen lykke til! Gratulerer med dagen!