«Kommunen må ta større ansvar»

INNSPILL

FINE LØYPER: - jeg beundrer løypekjørerne for det pågangsmotet de viser, skriver Håvard Berglund.   Foto: Vidar Bjørkli

debatt

AV HÅVARD BERGLUND

nestleder i eldrerådet i Senja kommune

Koronaviruset stenger i disse dager idrettshaller og treningssenter. Alt av organisert fritidsaktivitet er forbudt. Det er opp til den enkelte å holde seg i nødvendig aktivitet.

Myndighetene anbefaler aktivitet ute dersom en holder seg minst to meter unna andre mennesker. Her hos oss er det nå mye snø. Å gå på ski ute i marka er derfor et godt alternativ for oss. Idrettslag gjør en stor innsats for å holde skiløypene åpne og i utmerket stand.

Selv går jeg mye på ski i Finnfjordmarka, og jeg beundrer løypekjørerne for det pågangsmotet de viser. Dette setter folket veldig stor pris på. Det jeg synes er mest oppløftende, er å se de mange foreldrene som tar ungene sine med og koser seg ute i skiløypene. Jeg treffer også mange eldre som er veldig glad for å kunne ta skiene på å gå en tur der terrenget tillater det.

Det som ikke er så morsomt å se, er Senja kommune sin manglende interesse og vilje til å støtte opp om slike folkehelsetiltak. I Finnfjordmarka går skiløypa ut fra den kommunale parkeringsplassen ved den nye kirkegården. Her kan det enkelte dager stå parkert over 30 biler.

Mange biler står parkert langs veier da parkeringsplassen sjelden blir brøytet av kommunen. Blir plassen ryddet for snø, legger brøytemannskapet snøen midt i skiløypa som IL Pioner har kjørt ut fra plassen. Dette er i beste fall dumskap, i verste fall er det sabotasje for å hindre befolkningen å komme seg ut på ski.