Vi må snakke fram byen våres!

OPPGRADERING: - Ja — parken treng oppgradering, Ja fugglan e til tider alt anna enn gla for å se hverken folk eller hvilken som helst form for bevegelse inni parken. Men koffør snakke vi ned byen våres når vi diskutere å snakke om forbedringe? skriver Maria Stifjell. 

Byen våres har allerede masse fint å tilby

debatt

Lekeparken på Finnsnes treng ei lita oppgradering etter ni år med flittig bruk, kan vi alle være enig om. Det at kommunen no tar tak i tingan e til stor glede å høre spesielt for de små.

Folkebladet fikk mange kommentarer på innlegget om lekeparken på Facebook der det ble påpekt alt fra feil plassering av parken/aggressive fuggla til at Finnsnes by ikke holder mål, å e lite å vise fram. Det mest oppbrukte negative utsagnet i Lenvik kommune var selvsagt med denne runden også: «E ikkje Finnsnes en barneby»?

Ja — parken treng oppgradering, Ja fugglan e til tider alt anna enn gla for å se hverken folk eller hvilken som helst form for bevegelse inni parken. Men koffør snakke vi ned byen våres når vi diskutere å snakke om forbedringe? Det blir jo heilt feil, vi må snakke byen vårres opp å fram, være de beste å stolte ambassadøran for Finnsnes byen vi bor i.

For ungan e Finnsnes en veldig trygg å fin plass å vokse opp på sammenligna med andre. Vi har tilbud om alt fra idrett, dans, kulturskole, korps, speider, bowling osv. I tillegg brøytes og tilrettelegges Finnsnesvannet for skøyteaktivitet på vinterstid, 100-meterskogen med kanopadling, lysløype, «Aktiv ferie» pluss masse meir. Så svaret e ja, Finnsnes é en barneby!

Finnsnes har i tillegg sin egen festival, Finnsnes i Fest, der 200 frivillige deltar kvært einaste år for å lage til festuke i byen til stor og små med en egen «Barnas dag» — bare til ungan. Ellers i året har vi over 18 år for eksempel konserttilbud fra våre aktører i utelivsbransjen Finnsnes hotell, Ottos Pub & Hugo’s Pub om å delta på konserter med alt fra lokale band til store artista fra både inn og utland.

E ikkje utelivet helt din greie har vi en fabelaktig natur både på land og til vann rett uttafor stuedøra med eget «byfjell», Varden. Finnsnes e en flott liten by som tilbyr å dekke de aller fleste behov og interessa. «Det e ingenting å gjøre» og «det skjer aldri nåkka her», gir rødt kort å kan ikkje brukes lenger for tilbudan florere. Men e vi flink nok å stille opp? E vi flink nok til å engasjere oss, delta å benytte oss av de tilbudan som skapes til og for oss? E vi flink nok til å bry oss?

Enig i at det hadde gjort seg både med meir blomster, mindre fuggla og generell utsmykking av sentrum, det ville absolutt vært både bra, koselig og fint, men inntil at vi da får et meir pynta sentrumsområdet så har byen våres ett smykke av et tjern pynta med «sommerhus» midt i sentrum, pluss en lyspark på vintern som skape å gir god stemmning i mørketida. I år blir det til og med spillerny julegata på oss, takket være nån som har interesse, bryr seg å har et hjerte for Finnsnes.

Klart at forbedringspotensial i og rundt sentrum e tilstede, men ka ønske vi oss meir av? Ka vil vi ha? Ka vil vi ikkje ha? Korsen kan vi løyse å gjennomføre for å få detta til?

Kanskje sentrum treng å e klar for en «sentrumskomité» for å ivareta nettopp denna delen å som består av både kommunen og representanta som e klar å vil bidra for sentrumsområdet?

Øya Senja blir omtalt å betrakta som det «nye Lofoten», Senja på lik linje som Finnsnes merke økninga av turismen. Byen våres har allerede masse fint å tilby/vise fram til både turista, feriegjesta og til oss sjøl, den e slettes ikkje så verst å se tell.

Det vi alle må bli flinkar til å gjøre e å «bruke byen» «være gla i byen», «handle lokalt», «ta vare på», «være stolt av» «delta på» og «heie på» — det vil vi alle dra nytte av, for Finnsnes é porten til Senja.