Kjære politikere i Lenvik kommune

Vi håper at dere tar til fornuft og at dere velger å bevare alle sentrumsnære barnehager her på Finnsnes.

Nina Hansen og Mariell K. Rydningen

NEDLEGGELSE Å legge ned Øvre Hamna barnehage, som er saken i dette tilfellet, vil være et stort feilgrep.  Foto: Maria Holm Simonsen

debatt

Vår trofaste arbeidsplass og oppholdssted i Øvre Hamna barnehage står nå enda en gang i fare for å bli nedlagt. Dette skjer kun 12 måneder etter forrige runde der det ble bestemt at vi ikke skulle legges ned og det ble sagt at både vi og Berglia Barnehage nå skulle få være i fred. Vi hadde aldri kunnet drømme om at forslaget skulle komme opp på nytt nå i høst.

Øvre Hamna barnehage er en populær to-avdelings barnehage med fulle barnegrupper hver høst og venteliste utover resten av barnehageåret. Vi holder til svært sentralt i sentrum av Finnsnes og omgir oss av blant annet barne- og ungdomsskole, flere barnehager, omsorgssenteret og DMS, fjæra, bibliotek, lekepark, hundremeterskogen m-fl. – med andre ord et godt oppvekstmiljø. Disse tilbudene benytter vi oss av i det daglige; om det er for å gå på oppdagelsesferd i fjæra, for å utfolde oss i gymsalen, se på pepperkakelandsbyen eller for å synge til de eldre. Det er takket være denne tilgjengeligheten at barna blir gitt mange verdifulle opplevelser utenfor barnehagens vegger og vi synes det er flott at barnebyen kan tilby et slikt godt oppvekstmiljø. Samtidig er det verdt å nevne at alt befinner seg innen gangavstand og byr på lett tilgjengelighet og trygg ferdsel for de små. Et godt sentrum for oppvekst.

Bygget vårt er til tross for siden 34 år i god stand med utbygde moduler fra 1994, godt ventilasjonsanlegg, nytt tak, tre nye kjøkken, nytt soveskur og i tillegg et stort flott lekeskur. Våre engasjerte foreldre har også satt opp ei stor, fin grillhytte til oss på vårt uteområde. Uteområdet er unikt med både bakker, sletter og skog der barna kan boltre seg i gode akebakker, ski- og sykkelløyper og det tilbyr til mye god frilek. Nå står både barna og vi i fare for å bli frarøvet alt dette.

Lenvik kommune har budsjettert med 6 millioner kroner i såkalt nødvendig oppgradering av barnehagen, noe som må være en total overdrivelse. Hvilken fagkyndig vurdering er dette? Barnehagen er i alt for god stand til å skulle trenge et så stort beløp, det kan da umulig koste så mye å skifte ut noen vinduer og et gulv. Hvorfor skal dere da velge å legge ned noe som fungerer så godt, som er i god stand og billig i drift?

Til slutt ønsker vi å kommentere tirsdagens leserinnlegg av Tor-Birger Pettersen, SU-leder i Berglia barnehage, der han skriver at de føler seg dratt inn i saken av foreldre og ansatte her i Øvre Hamna barnehage. Denne påstanden kjenner vi oss ikke igjen i da vi ønsker at begge barnehagene skal bevares. Likevel kan vi ikke unnlate å snakke om utfordringene som har dukket opp i forhold til oppgraderingen som skulle starte i august og de store økonomiske kostnadene dette fører med seg.

Kjære politikere. Vi håper at dere tar til fornuft og at dere velger å bevare alle sentrumsnære barnehager her på Finnsnes. Å legge ned Øvre Hamna barnehage, som er saken i dette tilfellet, vil være et stort feilgrep.