Hjemmeferie i år igjen? Hurra!

FULL FART: - Om du snur nesen inn i egen region kan du finne selskaper som tar deg med til de ytterste, nakne øyer i lynraske RIB-er. 

Du kan faktisk oppleve at nettopp den ferien du tenkte i nabokommunen blir utsolgt

Folkebladet på lederplass tirsdag 4. mai
leder

«Før i tida» var det tilstrekkelig å stikke en tur over grensa til Sverige eller Finland for å ta sommerferien. Og for all del — fortsatt er det mange som sverger til Bottenviken, enten det når på øst- eller vestsiden, og i hytte, telt, campingvogn eller bobil. Likevel er det ikke til å komme fra at ferie for veldig mange er at man setter seg på et fly, og dra til en eller annen form for Syden.

I år — som i fjor — later det til at dette kun blir en varm og våt drøm. Ja, selv nabolandene kan være stengte for nordmenn som drømmer om glas eller makkara siruilla.

Covid1-9 har igjen gjort utenlandsferier til en fjern drøm. For selv om vi tilsynelatende ser ut til å gå mot en noe mer normalisert hverdag her i Norge, tyder mye på at turer over grensene ligger betydelig lengre fram i tid.

Skrekkbilder fra India og omkringliggende land, viser både hvor galt det kan gå, og hvor fort det kan gjøre det.

Da er det godt at vi bor midt i smørfatet, så og si. Folk i Midt-Troms trenger slett ikke dra spesielt langt for de store opplevelsene, i alle fall. Et ordtak sier at man ikke tar med seg fisk til Lofoten. Sant nok, men man trenger heller ikke dra til Lofoten for å oppleve nettopp det samme som vi har her.

I Midt-Troms er det også rorbuer med mulighet for nettopp rorbuferier. I Midt-Troms kan du også finne strender på sandstrender på yttersida, forrevne fjell som stuper i havet og iskalde, rene elver som flommer ned daler og fjell.

Om du snur nesen inn i egen region kan du finne selskaper som tar deg med til de ytterste, nakne øyer i lynraske RIB-er, du kan suse opp smellvakre elver i elvebåt. Du kan vandre i daler, på fjell og langs havet, kort, langt eller lengre enn langt.

Visit Senja og andre aktører i markedet oppfordrer oss til å ta ferien på hjemmebane. Det er i så fall like lurt som det berømte godteriet med tre gode greier. Det er nemlig svært billig å reise til, støtte til lokal sysselsetting og ikke minst en flott måte å bygge selvtillit for sin egen region.

Det er lurt. Ja, så lurt at det kan haste litt med å være smart. Andre enn oss har nemlig oppdaga hva vi har, og du kan faktisk oppleve at nettopp den ferien du tenkte i nabokommunen blir utsolgt.

Minileder: God glid

Forholdene i Silsandmarka og andre skiløyper i regionen er nå helt på topp, og kanskje bedre enn noensinne dette året.

Kom mai du skjønne milde, med god glid og godt feste.