Statsminister Theresa May fremla det som var ment å være den britiske regjeringens samlende erklæring om den videre ferden ut av EU. Men to av de mest sentrale statsrådene så det annerledes, brexitminister David Davis og utenriksminister Boris Johnson. To avskjedssøknader på to dager, i sum syv på syv måneder. Det er en fortsatt sterkt krisepreget regjering - utgått av et like krisepreget og splittet parti - som skal ta fatt på en ny, viktig etappe i den to år lange utmeldelsesprosessen. I forhandlingene med Brussel møter May de tøffeste utfordringene i sin egen leir.

Kan striden, eller kaoset, i britisk politikk peke mot en brexit uten noen handelsavtale overhodet? Eller ender det med en politisk retrett og ny folkeavstemning? I diskusjonen om mulig utfall har også ytterpunktene sin plass. Men hva som kan fastslås, er at folkeavstemninger med uavklarte og uklare alternativer har sine innebygde svakheter. Likeså at den uvissheten som nå råder rundt Storbritannias forhold til EU, er noe Europa trengte minst av alt i en tid med splittelse over Atlanteren.

Minilederen: Verandasol

Tre av fire beboere på Finnsnes Omsorgssenter kommer seg ikke ut på verandaen for å nyte godværet. Håpet er å lage en ny gangvei som gjør dette enklere.

Her må nok Lenvikpolitikerne bidra med gangbar mynt.

Storbritannias statsminister Theresa May. Foto: AP