Det er en «never ending story», den dukker opp hver eneste vår — år etter år. Skal det aldri ta slutt? Tydeligvis ikke.

Et klassisk eksempel på en slik vei er fylkesvei 854, Målsnesveien. Beboerne langs veien erfarer at den er mye bedre å kjøre om vinteren. I vårløsninga går den fullstendig i oppløsning. En blanding mellom oppstykket og fullstendig smadret asfalt — og vann og gjørme, gjør veien i perioder uframkommelig. Biler tar skade, og de veifarende synes situasjonen er ekstremt ubehagelig.

Og det skaper i alle fall ikke bolyst. - Målsnes er en flott plass å bo, men vi registrerer jo at unge som vurderer å bosette seg her ombestemmer seg fordi de ikke aksepteter å daglig måtte kjøre på en så dårlig vei, sier Jan Eide, som bor på Navaren og pendler til jobb på Bardufoss.

Og slik kan vi fortsette; Til Lenvikhalvøya, der bussjåførene tvinges til å kjøre på feil side av veien for å ikke gli utfor og komme seg fram. Til Holmemoen og Tårnelva, der understellet på bilene knuses dersom du nærmer deg lovlig hastighet. Eller til Hemmingsjord og Engerud, der høydeforskjellen er så stor i veibanen at selv store kjøretøyer sliter med å kommer seg fram.

Folkebladets oppfordring «Hjelp oss å finne den dårligste veien i Midt-Troms» mangler ikke kandidater. Dessverre. Og det er ikke rart at beboere og veifarende langs disse strekningene lar seg provosere kraftig av lovnader fra politikerne om at det skal «lukte asfalt» i hele fylket, eller statistikker som viser at det «aldri før» har blitt satset så mye på nye veier og veivedlikehold i Norge.

Da statsbudsjettet for 2018 ble lagt fram uttalte samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen: - Regjeringen fortsetter den sterke satsingen på norske veier. Igjen øker vi bevilgningene for å sikre mer ny vei. Samtidig sørger vi for at vedlikeholdsetterslepet samlet sett reduseres. Tar Solvik-Olsen seg en prat med Målsnes-folket får han en helt annen virkelighetsbeskrivelse.

Minilederen: Spill

Mens andre nordiske land har gitt utenlandske spillselskaper lisens, vedtar Stortinget å blokkere dem i Norge.

Et høyt politisk spill.