Ap er i krise. Det handler ikke bare om Giske-saken, det handler om et opposisjonsparti som på ett år har tapt så mye oppslutning at det egentlig ikke burde være mulig.

Partiet trenger først og fremst å ro seg ut av saken rundt Trond Giske. Noen formell avklaring kom ikke på tirsdagens sentralstyremøte i Ap. Og ro i rekkene blir det neppe med det første, fordi krisen i Ap ikke bare handler om Giske-saken. Det handler om at partiet selv etter det knusende valgnederlaget i høst ikke klarer å markere seg som opposisjonsparti. Høyre er større enn Ap på «alle» meningsmålinger, og Erna Solbergs popularitet stiger i takt med Ap-leder Jonas Gahr Støres fall nedover.

Han har ikke mye å gå på, sa Støre rett før jul. Etter de siste dagers nye avsløringer har han trolig null å gå på. Varslerne må få en betryggende behandling av sine klagemål om seksuell trakassering og såkalt uønsket oppmerksomhet. Her har heller ikke partiet noe å gå på. At striden rundt Støre-saken er kokende het og fullstendig splittende i Arbeiderpartiet ble overtydelig da det midt under sentralstyremøtet ble kjent at Hadia Tajik hadde lest opp varsler mot Giske — mot Støres innstendige oppfordring.

Og dette handler om flere enn Trond Giskes framtid i Ap-toppen.

Minilederen: Går videre

Seks måneder forsinket overleveres endelig Bardufoss videregående skole 26. januar, og kanskje blir det innflytting i vinterferien.

Det er på tide — elevene fortjener nå å gå videre på ny videregående skole.