Vanskelig manøver i opprørt hav

FORSTÅELSE - Om Erna Solberg makter å lande en fiskeripolitikk som blir akseptert og forstått i kyst-Norge og ikke minst i nord, virker i skrivende stund ikke sannsynlig, skriver Folkebladet på lederplass. Her fra sløyelinja hos Aksel Hansen AS i Senjahopen.  Foto: Vidar Bjørkli

Snart kan en fiskeripolitisk «bombe» detonere i Stortinget

Folkebladet på lederplass 10. oktober 2017
leder

I går åpnet kong Harald det 162. storting. For skipper Erna Solberg blir det en svært krevende seilas på opprørt hav framover, ikke minst i fiskeripolitikken. Retningen som nå stakes ut er svært interessant og viktig for oss i nord.

Til nå har regjeringen Solberg i fiskeripolitikken stort sett bare fått gjennomført politikk der de har styrt utenom Stortinget. I nasjonalforsamlingen har flertallet stort sett vendt tommelen ned for forslagene som er kommet.