Rike Norge en sinke på reformer

SKOLE – Sammenlignet med andre land bruker vi også svært mye penger på skole og utdanning, uten av vi kan vise til resultater som står i stil med pengebruken, skriver Folkebladet på lederplass.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sykefraværet er nedslående lesning

Folkebladet på lederplass 3. oktober 2017
leder

Den norske rikdommen og overfloden gjør oss kanskje feit, men ikke sterk. Slik kan man tolke den siste konjunkturbarometeret fra NHO.

Det positive i barometeret er at optimismen er tilbake i stor sett alle næringer, bortsett fra petroleumstilknyttede bedrifter, etter finanskrisen. NHO tror det meste av nedturen etter oljeprissjokket ligger bak oss. Isolert sett er det svært gledelig. Men NHO kommer samtidig med flere advarsler som bør bekymre og utløse politiske grep.