Fest for folket

Årets utgave av Finnsnes i Fest er bare to og en halv uke unna. Programmet er som vanlig bredt og byr på noe for enhver smak.

Men Finnsnes i Fest er så mye mer enn det som foregår på hovedscenen og i festivalteltet. Festuka byr på et utall av aktiviteter non-stop fra mandag til søndag.

Folkebladet på lederplass 14. juli 2016
leder

FOLKEFEST Årets Finnsnes i Fest byr på en allsidig og god festmeny. 

Sommerfestivalen Finnsnes i Fest gikk første gang av stabelen i 1979 og nærmer seg med raske skritt 40 år. Både finnsnesborgere og tallrike tilreisende festivalgjester kan under festuka 1. til 7. august i år, nyte musikk live i mange sjangre, men også teater, kunst og andre kulturelle og sosiale aktiviteter. Det skjer noe hele tiden — fra morgen til kveld — ja, langt ut i den nordnorske sommernatta.

Den allsidige musikalske menyen i år består av publikumsmagneter som C.C. Cowboys, Halvdan Sivertsen, Kurt Nilsen og D.D.E. — som representerer ulike musikalske stilarter — men har det til felles at de alle er hentet fra øverste hylle av den norske artistfloraen. Litt lenger ned på plakaten, men minst like bra musikalsk, finner vi navn som Ingenting fra Sandnes, og tromsøbandet Cazadores som vinner stadig nytt terreng hos publikum. Dessuten to meget lovende lokale band fra Finnsnes — Sweet Scarlet og Screenshot This — unge rockere som skriver sine egne låter og skaper ny og spennende musikk.

Fordi området på Valen ble for trangt, blir hovedscenen og festivalteltet i år å finne på den store parkeringsplassen ved XL-Bygg nedenfor Ringveien. Der blir det konserter hver eneste dag i festuka. Det er mye å velge mellom — fra melodiøs visepop med Halvdan Sivertsen, til drivende norsk rock ’n’ roll med C.C. Cowboys.

Men Finnsnes i Fest er så mye mer enn det som foregår på hovedscenen og i festivalteltet. Festuka byr på et utall av aktiviteter non-stop fra mandag til søndag. Tivoliet på Heimlymyra er selvsagt et fast og kjært innslag for den yngre garde, men de kan også få med seg barneteater, gøy i parken og barnas dag. På programmet står også fiskekonkurranse, europeisk matmarked, ungdomsarrangement, eldretreff, quiz, samt bilens dag med parade av veteranbiler. Og de som heller vil søke stillheten, kan gjøre det til klassisk musikk av Mozart, Debussy med flere — fremført av Jon og Sarah Blamire i Finnsnes kirke. Forøvrig vil byens mange butikker og servicebedrifter sørge for yrende aktivitet og masse gode tilbud i festuka — så hva mer kan man ønske seg? Godt sommervær!

Minilederen: Bæ-bu, bæ-bu...!

Coop Nord kjøper brannstasjonstomta i Olderhamna fra Lenvik kommune for å bygge et nytt kjøpesenter etter 2018.

Alarmen går alt nå hos konkurrentene.