Irene er inne!

Den energiske sørreisajenta, som til daglig er næringssjef i Lenvik kommune, er spøkefullt blitt kalt en duracellkanin.

Steinulf Henriksen, sjefredaktør Folkebladet
kommentar

VALGNATTA i Troms ble en thriller av de sjeldne. Senterpartiets Irene Lange Nordahl fra Sørreisa var i løpet av få minutter både inne på Stortinget, ute - og inne igjen. Men en halv time etter midnatt var det klart: Lange Nordahl har kapret det siste mandatet fra på Tromsbenken fra SVs Lena Jensen! Gratulerer, Irene!

Hva mener du? Si din mening her?

IRENE LANGE NORDAHL kunne ved etttida i natt gå til sengs, trygg på at hun de fire neste år skal oppholde seg på Løvebakken. Når 99,9 prosent av stemmene i Troms er talt opp har hun utjevningsmandatet i lomma.

Grafikk: Følg tellinga og resultatene her!

IRENE LANGE NORDAHL har gjennomført en forrykende valgkamp. Den energiske sørreisajenta, som til daglig er næringssjef i Lenvik kommune, er spøkefullt blitt kalt en duracellkanin. Nå har hun bevist at batteriene varer hele veien fram til Stortinget. Det er ingen tvil om at Lange Nordahl har vært synlig i den politiske debatten, ikke minst i media, og så til de grader vært på hugget at hun har provosert sine politiske motstandere til det ytterste. Ikke minst Frps Øyvind Korsberg, som i Folkebladet kalte henne en "politisk lystløgner". Det var de mange lovnadene om millioner og milliarder til mange ulike formål som fikk Korsberg til å ta så sterke ord i sin munn. Lange Nordahl svarte med å si at Frp har fått panikk, og er redd for å miste det ene mandatet på Tromsbenken til nettopp Frp.Nå berger Frp sine to - og får følge av Sp i stedet for SV til Oslo.

Folkebladet-tv: Se innslag fra valgdagen

FOR MIDT-TROMS er det en styrke. Valgresultatet betyr at regionen får tre representanter på Tromsbenken; Tove Karoline Knutsen (Ap) fra Gryllefjord, Anne Marit Bjørnflaten (Ap) fra Målselv og Irene Lange Nordahl (Sp) fra Sørreisa. Selv om de to førstnevnte er bosatt og etablert i Tromsø, er de født og oppvokste i denne regionen. Det teller med!

VALGET I TROMS har ellers gått omtrent som ventet. Tromsbenken blir seende likeens ut som den gjorde, hvis vi ser bort fra at Lena Jensen taper sin plass til Irene Lange Nordahl. Ap og Frp har gjort gode valg og fortsetter med henholdsvis tre og to representanter. Høyres Elisabeth Aspaker er på trygg grunn - Høyre har gjort et godt valg i Troms. Mens taperne er SV, KrF og Venstre - som også er bildet på landsbasis.

JENS STOLTENBERG kan i morgen samle troppene og forberede seg på fire nye år i regjeringskvartalet. Ap har gjort et godt valg, og akkurat nå tyder det meste på at den rødgrønne regjeringen fortsetter. Siste oppdatering viser 86 mandater til de rødgrønne, og 83 til de borgerlige. Regjeringsslitasjen har med andre ord ikke vært påtakelig. Folket er tydeligvis fornøyd med den sittende regjeringen, i et land som går så det suser økonomisk, og der både arbeidsledigheten og rentenivået er lavt.