Politimester Ole Bredrup Sæverud mener det holder med èn politipatrulje i de to politidistriktene i Midt-Troms. Behovet vurderes fortløpende, men vi trenger ikke en ekstra patrulje, mener politimesteren. Og han må vi vel lytte til og tro på? Eller?

Sjekk ut tema: Politiberedskapen i Midt-Troms

Spør du «folk flest», følger kommentarfeltet på Facebook eller leser nest siste side i Folkebladet er svaret det motsatte. Ingen er enig med politimesteren. «En vits», «sniknedleggelse», «forkastelig» og «fritt fram for forbrytere» er meldingene som slenges mot politimesteren, politireformen og politikerne.

Det er enorme avstander, og den inviterer til lek med tall: Vi snakker om 12 kommuner og et landareal på 11.000 kvadratkilometer. Det er ifølge redaktørkollega Gjermund Nilssen i Nye Troms like stort som stater som Jamaica, Kosovo og Libanon. Til sammenligning er Østfold og Akershus fylker til sammen drøye 9.000 kvadratkilometer. Det er 15 mil å kjøre fra Gryllefjord til Tennevoll. Og 16 mil fra Hamvik til Nordkjosbotn.

Politireformen har mye godt i seg. Politiet er blitt mer synlig og tilstedeværende. Finnsnes var først ute, og er brukt som lysende eksempel i prosessen med politireformen. Men det finnes hull, og nattpatruljene er er gapende hull som må tettes. Å ha én patrulje hos Andreas og èn hos Arnold er åpenbart et minstekrav.