I år er det en sekk som skiller mer en den samler. Det er en fast tradisjon at fylket deler ut skolesekker til alle 1. klassinger i fylket. Dette skal være en sekk som alle skal kunne bære sine første skolebøker i, samtidig som den skal være i en farge som gjør at barna skal sees i trafikken. Det har tradisjonen tro vært stor stas for de vordende 1. klassingene som får overrakt sekken på vårparten, før sitt første skoleår begynner. Mange ganger har det vært fylkets trafikksikkerhetsutvalg som har stått for utdelingen.

Jeg kan ikke forstå hva fylkesrådet har tenkt på

Men denne gangen må jeg virkelig si jeg er både skuffet og forundret over det valg som fylket og fylkesrådet har gjort med hensyn til utsmykking av sekkene. De har valgt å la en varseltrekant med tilsynelatende et mønster av Pride-flagget i midten være det symbolet som våre seksåringer skal ha på sin rygg den første skoledagen, og allerede i en så tidlig alder bli bedt av Troms og Finnmark fylkeskommune å reklamere for en ideologi og en politisk påvirkning som langt på nær alle i samfunnet kan dele og stå inne for.

Vanlige trafikkskilt, det skal alle ha opplæring i og følge. Men det skiltsymbolet som fylkesrådet har valgt å pryde våre barns sekker denne gangen, det er ikke et samlende symbol, og er heller ikke et symbol som flere av foreldrene til fylkets 1. klassinger kan stå inne for, og dermed heller ikke en merkelapp som flere av oss vi vil sette på våre småbarns rygg.

Jeg kan ikke forstå hva fylkesrådet har tenkt på, med å gå til anskaffelse av en slik sekk som er med på å skape en unødvendig debatt og uenighet allerede fra 1. klasse og legge det på ryggen til en seksåring.

Da er det mye bedre å gi en sekk med et vanlig trafikkskilt med skolebarn på og i selvlysende farge, som både kan gjøre at elever blir sett i trafikken, og er godt egnet til å ha skolebøker i, en sekk som alle våre barn kan ha på sin rygg. Det har dessverre fylkesrådet ikke tenkt skal skje denne høsten.