Tilsvar til Kai Erling Ludvigsen og aktivitetshus på Finnsnes: Først vil jeg takke for de mange positive tilbakemeldingene jeg har fått i saka om aktivitetshus. Jeg vil også presisere at det ikke bare er de eldres sak vi kjemper for, men også de uføretrygdede.

Ser at saka kan ha blitt vinkla mot min person og hva jeg måtte mene. Derfor vil gjøre noen ting klinkende klart for Kai Erling Ludvigsen: Jeg har aldri sagt at man alltid skal lytte mest på eldre, de med mest erfaring. Jeg skriver at vi har bred erfaring fordi vi er i vår tid. Påstår fortsatt at du har null erfaring som pensjonist. Du kjenner de eldres behov utenfra. Vi er midt i det. I Senja kommune skal man kun lytte til de som mottar pensjon - vet ikke hvor du har det fra. Hva er det jeg har proklamert med hva du står for?

Misforstår du med vilje, Kai Erling Ludvigsen, når du hele tiden snakker om tilbud? For ørtende gang presiserer jeg at det er aktivitetshus det er snakk om fra vår side. Fint forresten at Reynir Grimsson begynner å se på tilbud og aktiviteter, ulike aktiviteter i et ledig og passende hus for alle grupper. Hittil har han gjort et godt arbeid.

Kanskje pensjonistene skulle danne sitt eget lokale parti?

Prisverdig av deg Kai Erling Ludvigsen at du har tatt deg av din tilårskomne mor. Jeg kjenner også pensjonisttilværelsen fra utsida — jeg tok meg av min tilårskomne far i 18 år. Det var ikke plass til flere i dette huset. Familie fikk jeg etter hans død. Jeg mener at jeg forstår meg både på barn og unge og deres behov, men de eldre kom jeg ingen vei med, følte jeg, kom til kort og hadde dårlig samvittighet. Nå forstår jeg det bedre fordi jeg er i den alderen selv. Og jeg har for lengst tilgitt min far.

Kai Erling Ludvigsen, du understreker viktigheten av å få et bedre tilbud til oss eldre. Ære være deg for det, men det er fortsatt et aktivitetshus det er snakk om. Tilbudene får komme etter hvert. Du nevner at det ikke er noe (godt) sjakktrekk dette, men det kommer vel an på hvilken brikke du er, en som slår eller en som lar seg slå. Vær i alle fall klar over at vi står han av selv om tårnene faller.

Nordahl Grieg skriver til ungdommen at de skal gå inn i sin tid. Ja, det er tid for alt, også det å bli pensjonist. Det er ei heftig utvikling vi har vært vitne til, og vi lever lenger. I dag er det over 3.000 innbyggere som er over 60 år i Senja kommune. Det er mye det. Det er ca 20 prosent av alle innbyggere i Senja kommune. Politikere; tenk på det. Det er valg til neste år. Pensjonistene er kjent for å gå mannsterk til valgurnene, og vi skal nok legge merke til hvem som jobber mest for pensjonistenes saker og hvordan resultatet bli 30. juni i kommunestyret når saka om aktivitetshus kommer opp som sak.

Kanskje pensjonistene skulle danne sitt eget lokale parti? PUP - Pensjonistene og de Uføretrygdedes Parti. Merk dere! PUP!

Så er det å håpe at kommunen kan støtte Reynir Grimsson i hans gode forsøk på samle alle parter under samme tak og felles inngangsdør. Jeg ser positivt på det. Kanskje finnes der mange felles interesser de unge og de eldre kan deles om, for jeg får si som Odd Norstoga sier: «En farfar i livet sku`ll alle ha».