Jeg snakker selvfølgelig om TikTok. Og diskusjonen om at offentlig ansatte laster ned appen på sine tjenestemobiler. Personlig skjønner jeg ikke problemet. For hva har i det hele tatt appen på en tjenestetelefon å gjøre?

I likhet med Facebook, Instagram, Snapchat, You Tube, Tinder, Messenger, Whats App, Twitter, Candy Crush, Lindekin osv. For hvis det er slik at offentlig ansatte kjeder seg så mye at de må bruke sånt for å få dagen til å gå, burde det vel skjæres kraftig inn på byråkratiet?

TikTok er først og fremst en app der brukerne deler korte videoer av dans, musikk eller humor. Så hva er vel problemet? I mitt hode skyldes hysteriet mot appen paranoia. Paranoia for at dette er en spionapp for kinesiske myndigheter (TikTok eies av et kinesisk selskap) hvor de kan samle inn brukerdata ulovlig for å overvåke oss innbyggere. Som om vi ikke blir overvåket nok av våre vestlige allierte gjennom ovenfor nevnte apper.

Hvor paranoid og overfladisk er vi egentlig blitt her i landet?

I likhet med alt annet kan selvfølgelig TikTok brukes til å påvirke. Men hvis det er slik at det er farlig at kinesiske myndigheter vet hva vi gjør eller hvor vi er, burde det vel være like farlig eller farligere at CIA gjør det? Ser en på hva som skjer i en del vestlige land burde vi være mer bekymret for vestlige etterretningstjenester enn kinesiske.

Et hjertesukk før hele verden blir paranoid; Hvis det er slik at vi på død og liv skal være så paranoide at TikTok blir totalforbudt på grunn av at det er et kinesisk selskap som eier det, bør vi i samme slengen forby internett. Forby bruk av bankkort, gps, mobiltelefoner, biler, etc. De samler inn brukerdata og sporer de og. I mye større grad enn det TikTok gjør. Kanskje vi rett og slett skal forby satellitter i verdensrommet og kameraer i det offentlige rom? Og kanskje vi helst ikke skal gå ut i det hele tatt? Men det blir også feil. For da vet de jo at vi er mest hjemme...

Jan Skogheim Foto: Privat

Personlig synes jeg det hele er absurd. Hverken TikTok eller andre sosiale media har noe på en tjenestetelefon å gjøre. Og i alle fall ikke tjenestetelefonene til våre beslutningstakere. For om ikke de skjønner at disse kan brukes til sporing, avlytting etc. er det noe galt med dem. I likhet med media som i det hele tatt bruker tid og plass på saken.

For det er vel viktigere saker å melde om, og diskutere, enn TikTok, bloggere, været etc.? Hvor paranoid og overfladisk er vi egentlig blitt her i landet?

Vil du bidra med din mening? Send debattinnlegg på epost her