JUL er det kun én gang i året. Påske er det nå hvert år. Det ser sannelig ut til å være gjennomgangstonen til butikkene på Finnsnes i år.

SOM hjemmeværende «husfar» for tiden, så er det ikke alltid like enkelt for undertegnede å få tid til å dra på butikken. Men man må jo gjøre diverse innkjøp til påskehelgen. Og da hadde det faktisk vært greit å finne ut når butikkene har åpent. Alle skjønner at alt er stengt skjærtorsdag, langfredag og 2. påskedag i et land med verdens lengste påskeferie. Men ellers?

I VÅR DIGITALE tidsalder er vel bare å gå på nett? Enig! Men funker det? Ikke helt, vil jeg påstå. Jeg satte meg ned med Macen for å finne ut når vi skulle komme oss til Finnsnes. Det viste seg nesten umulig å finne påskens åpningstider.

ET ÆREND på apoteket. Når har de åpent onsdag før påske? På kjedens nettside ser det ut til å være normale tilstander også i påskeuken. Åpent til klokken 18 både onsdag før påske og påskeaften. «Inside information» opplyste imidlertid noe helt annet. Ifølge nettsiden hadde de åpent skjærtorsdag og langfredag også. Men det skjønner man vel er helt feil!

HVA SÅ MED Amfi-senteret da? De har jo en egen, oppegående nettside, skulle man tro. Men under «avvikende åpningstider» får vi kun vite når de hadde åpent i sist jule- og nyttårshelg. Påsken da? Normale tider ifølge senterets nettside.

NÅ BLE JEG såpass interessert (og oppglødd) at jeg foretok min egen, uhøytidelige undersøkelse. Hvordan finne åpningstider for påskeuka? Byggmakker? Like umulig å finne påskens åpningstider enn å finne en enhjørning under Gisundbrua. Under åpningstider (på mobil nettside) kommer man for øvrig til oversikt over de ansatte! Refa Brygge? De skilter fortsatt på nett med at de har Expert, som ble Euronics for flere uker siden. Der ga jeg opp. Og ingen åpningstider for butikkene. Ved å klikke seg frem til XL Bygg på Finnsnes sin nettside, via Gule sider, kommer man til «side ikke funnet». Et søk på «åpningstider» hos Biltema kommer opp med «mente du husholdningsteip?». Nei, gjorde ikke det!

DE FÆRRESTE av dagligvarebutikkene ser ut til å skilte med åpningsidene på sine offisielle nettsider. Coop Extra på Silsand? Nei! Coop Extra på Finnsnes? Du får vite alt om lammesteika, men ingen påske-åpningstider å finne. Og ifølge Coop har de fortsatt butikk i Myra Senter... Mulig jeg er dårlig til å lete, men det finnes nok de som er enda dårligere enn meg til å lete på nett. Det digitale er tross alt jobben min...

DET FINNES UNNTAK: Rema 1000? Yes, de har påskeukens åpningstider på nettsidene sine! Hurraaaa! Heder også til Bunnpris på Refa og til Kiwi. Det finnes håp, og jeg rakk så vidt å få gjort innkjøpene på onsdag. Nå skal det sies at noen av de nevnte, som Amfi, har åpningstidene på sin Facebook-side. Greit nok, men synes ikke at det holder. For det er vel ikke alle mennesker som befinner seg i dette nettsamfunnet til enhver tid, selv om det virker slik. Det var i alle fall på butikkenes offisielle nettsider jeg lette først. Og feilinformasjon er direkte irriterende og bør være pinlig!

VEL overstått påskehelg!

Hos Amfi på Finnsnes varer jula helt til påske... Foto: Faksimile