Fylkeskommunens hittil største triumf som næringsutvikler

GLEDE: – Det var med stor glede vi kunne lese i avisa at prøvedrift av helårsferge Botnhamn-Brensholmen omsider skulle realiseres, skriver Aleksander Asbøl.  Foto: Vidar Bjørkli

meninger

Det var med stor glede vi kunne lese i avisa at prøvedrift av helårsferge Botnhamn-Brensholmen omsider skulle realiseres. At fylkeskommunen vurderer det dit hen at dette skal finansieres ved å kutte hurtigbåtrute 4 får stå for deres regning. Vi kan videre se flere stemmer i kommunen argumenteres for å opprettholde eksisterende hurtigbåttilbud.

For Senja kommune sin del burde debatten om helårsferge og hurtigbåtruter holdes adskilt – til det er helårsferga for viktig. Argumentene for helårsdrift har vært snakket om i mange år og konklusjonen er klar: Skal næringslivet på Senja få utnyttet sitt potensiale vil helårsferga være en «Gamechanger».

Helårsdrift av fergesambandet er noe av det viktigste fylkeskommunen kan gjøre for å stimulere til vekst, sysselsetting og bosetting i distriktet. Jeg håper av hele mitt hjerte at politikerne i Senja kommune kan enes om dette. Går det på bekostning av hurtigbåtrute 4, så gjør det det.