Ap og helikoptrene på Bardufoss

meninger

Av og til vet en ikke om en skal le eller gråte når en leser hva enkelte politikere klarer å lire av seg i media. Denne gangen er det Martin Henriksen, Ap, som «imponerer». Det er nesten rørende hvor naiv, godtroende og ikke minst glemsk, han tror vanlige folk er. (Folkebladet 16.11.18)

Martin Henriksen; Jeg tror de fleste i Midt-Troms fikk med seg Arbeiderpartiets, og også din stemmegivning, ved behandlingen av siste Langtidsplan (LTP) for Forsvaret. Da stemte dere for regjeringens forslag om å flytte disse til Rygge. Dette til tross for innsatsen ordførerne i regionen, uansett partitilhørighet, la inn for å få dere til å forstå idiotien i dette. Og ikke bare ordførerne, men også politimestre, helsepersonell, forsvarspersonell og mange andre. Likevel gikk dere, og du, for regjeringens forslag!

At dere til tross for Tromsdokument I og II ikke innså galskapen med å flytte helikoptrene fra Bardufoss til Rygge den gang var idioti. Og er det fortsatt! Og det er ingenting i galskapen som har forandret seg! Det er fortsatt like idiotisk! Så at du og Ap sentralt plutselig skulle finne noe der som gjør at dere nå skulle ombestemme dere står ikke til troende! Vi husker alle vinglingen til Huitfeldt, Støre, Barth Eide og resten av ledelsen i Ap. Det så ikke pent ut! Og det er ikke glemt!

Pressemeldingen du har sendt Folkebladet, og sikkert andre media også, inneholder ikke noe nytt. Det er samme gamle strategi som ellers; Å springe fra ansvaret! Dere i Ap kunne stoppet denne idiotien ved behandlingen av nevnte LTP. Men dere gjorde det ikke! Den skammen må du dessverre leve med, Henriksen, selv om du gjerne vil bli gjenvalgt i 2021. At du og dere på toppen av det hele neglisjerte innspillene fra deres egne ordførere i regionen gjør dessverre bare saken verre.

Hvorfor ikke være ærlig, Martin Henriksen? Utspillet ditt skyldes nok at maktforholdet på rødgrønn side er i ferd med å forskyve seg. For i og med veksten og fremgangen til Senterpartiet bremses heldigvis den sentraliseringskåtheten både regjeringen og Ap står for. Et sterkt Senterparti som partner i et eventuelt rødgrønt samarbeid er garantist for tilstedeværelsen av Forsvarets helikoptre på Bardufoss! Ja, i det hele tatt tilstedeværelsen av et forsvar. Et forsvar som er nært folk og som ser viktigheten av beredskap, både sivilt og militært, i hele landet. Uavhengig av hvor en bor! Utspillet ditt står ikke til troende, Martin Henriksen!