Nå er Ole Johan Skogmo (47) leder for Midt-Troms politistasjonsdistrikt:

Blir ikke fornærmet om noen kaller ham lensmann

– Jeg er blitt kalt for mye verre ting, både som fotballdommer og politi. Så jeg skal fortsatt respondere dersom noen vil kalle meg lensmann, men det er ikke det jeg er …

ERFARING:  Ole Johan har tjenestegjort et kvart århundre i Forsvaret, men han er heller ikke uten erfaring med politiledelse. Til jobben som leder for Midt-Troms politistasjonsdistrikt kom han nemlig fra tre år i tilsvarende stilling i Nord-Troms.  Foto: Gjermund Nilssen

magasin

Ole Johan Skogmo er klar for en ny epoke i livet. Folk i Midt-Troms vil nok kjenne ham både som sjef for militærpolitiet i brigaden og som talsmann for Hæren, og noen vil helt sikkert også huske ham best som entusiastisk leder av fotballgruppa i Bardufoss og omegn idrettsforening (BOIF). Han har da også vært bosatt sammen med familien sin på Bardufoss gjennom mange år nå, men de tre seneste årene har han gjennom arbeidsuka hatt tilhold på gamle hjemtrakter og vært "hverdagsbosatt" i kjelleren hos foreldrene sine i Rotsund i Nordreisa. For Ole Johan var leder for Nord-Troms politistasjonsdistrikt fra 2018 og fram til at han nå tiltrådte tilsvarende stilling i Midt-Troms, og den jobben medførte en tilværelse som ukependler mellom Bardufoss og Nordreisa.

– Det var fine år i Nord-Troms, men da det plutselig og uventet dukket opp en tilsvarende jobb i Midt-Troms, måtte jeg jo søke. Jeg har nå gått fra tre timer til tre minutters kjørevei til jobb, og det har jo sine fordeler, sier den ferske lederen for politiet i Balsfjord, Målselv, Bardu, Salangen, Lavangen og Ibestad.