Ny trenerduo

Ard Sørensen og Yngve Waller Nilsen blir det nye trenerteamet for junior- og rekruttlaget til Finnsnes.

NYE TRENERE: Yngve Waller Nilsen (t.v.) og Ard Sørensen overtar som trenere for FIL`s juniorlag og rekrutteringslag i 4. divisjon.  Foto: Stein Wilhelmsen

Finnsnes IL

De har ansvaret for FILs juniorer og rekruttspillere

Og går det som Olav Eriksen i sportslig utvalg i FIL håper, vil også A-spilleren Christian Arnesen bli med i dette teamet.

– Denne løsningen vi har kommet fram til er vi meget godt fornøyd med, og vi mener at vi i alle disse tre har meget kompetente personer til å videreføre arbeidet med junior- og rekruttavdelingen i FIL.

– Ei god og stor spillergruppe

– Både Ard og Yngve er begge lærere på Finnsnes, og en pedagogisk bakgrunn er absolutt ikke noe minus, sier Eriksen.

Eriksen sier at FIL har en stor og god spillergruppe innen både junior- og rekruttstallen. Mens Senja har valgt å trekker sitt rekruttlag fra spill i 4. divisjon i 2018, har Finnsnes ikke noen planer om å gjøre det samme.

– Vi har et ungt, men godt 4. divisjonslag og skal ikke få problemer med å stille mannsterk i denne avdelingen med vårt rekrutteringslag, sier Eriksen.

Er allerede i gang

Ard og Yngve ble enige sist tirsdag om at de nå overtar treneransvaret for mellom 25 og 30 unge FIL-spillere. Yngve forteller at han allerede har hatt tre-fire treninger med spillerne, så slik sett er de allerede i gang med forberedelser foran neste sesong. Han har «gått gradene» i FIL, og har også et år spilt for Strindheim i Trondheim. Yngve er for tiden også trener for et av pikelagene i FIL der hans datter spiller, mens Ard siste sesong var trener for FIL`s gutter 16 som nesten ble kretsmester, men tapte på straffespark i en toppdramatisk kretsfinale mot Tromsdalen.

De to er nå i startfasen med å planlegge ny treningsvinter for de unge FIL-spillerne. Allerede neste gang spiller Finnsnes-juniorene sin første kamp i en vinterserie som spilles i storhallen på Bardufoss.

Har fått opp nye spillere

– Vi har en god tropp totalt. Det er mye godt samme gjengen som i fjor, mens det er kommet en del spillere opp som første års juniorer. Det er mange gode spillere som er treningsvillige og ønsker å utvikle seg, så dette skal bli spennende, sier Ard.

- Det blir felles trening for begge lagene, i Midt-Troms hallen og endel i hallen på Bardufoss, sier Yngve.
Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her.

Finnsnes IL