– En milepæl for fotballen

Etter bare en drøy måned bygging er kunstgressbanen til vel fem millioner kroner på Tennevoll så smått tatt i bruk.

DUGNAD: Folk i Lavangen har vært ivrig med å stille opp til dugnad for den nye kunstgressbanen på Tennevoll som er klar til bruk.  

sport

TENNEVOLL: – En milepæl for fotballen i Lavangen, sier prosjektleder Jan Ivar Strømseth i Lavangen IF.

De første ungene og A-laget har hatt sine første økter på kunstgressbanen på Lavangen stadion. Noen Cornerflagg og et gjerde gjenstår før alt er klart for en offisiell åpning i midten av august.

Finansiering

- Vi søkte om tippemidler i år, men siden det er et etterslep i fylket, regna vi ikke med å få midler før om noen år. Derfor setter vi utrolig stor pris på at politikerne våre garanterte for et lån på 3,25 millioner til vi får tippemidler, sier en entusiastisk Jan Ivar Strømseth i LIF. Hadde det ikke vært for kommunen, ville idrettslaget ikke kunne gått i gang på flere år.

Gressbanen har det periodevis vært stor slitasje på og ikke alle treninger for ungene har kunnet gå på der. I det siste har det vært snakket om å legge om til helt nytt gress. Isteden kommer det nå kunstgress.

– Et løft

- Nå er det bare for ungene å samles fra morgen til kveld på kunstgresset, det er ingen begrensninger også andre ballidretter kan tenkes her. En slik bane vil forlenge sesongen betraktelig, men vi vil neppe brøyte den hele vinteren. Dette er et løft for idretten i bygda vår. Skolen kan selvsagt også bruke banen i gymtimene, sier Strømseth som har vært både spiller og trener i mange år i LIF. Han håper dette vil bidra til en bedre talentutvikling, særlig for fotballen.

Offisiell åpning er planlagt lagt til 15. august når LIF skal ha sin første hjemmekamp med A-laget som i år har fått et løft også på trener sida med Odd Lomås fra Salangen. Banen har kosta om lag 5,6 millioner kroner og er av samme type som på Alfheim og i Salangen.

Snart får Brøstadbotn kunstgress fra samme leverandør. Det jobbes fortsatt med å få inn sponsormidler og innsamling av andeler til kunstgressbanen i tillegg til en stor dugnad. Så langt har folk lagt ned om lag 1.500 dugnadstimer.

(Folkebladet.no)