FIL håper på spansk toppmotstand

SAN PEDRO DEL PINATAR: Etter ankomst til Spania torsdag, bærer det rett ut i treningskamp for FIL mot B-laget til Real Murcia fredag. Men hvilket lag de kommer til å stille med er det store spørsmålet.

I gang. FIL gjennomførte en lett treningsøkt torsdag ettermiddag like etter ankomsten til Spania. Fra venstre: Tom Erik Bang KRistiansen, Kasper Sørensen Løvseth, MAthias Bendiksen og Marcus Sletten. Dan Roger Roland står med ryggen til. 

Håper. Bjørn "Bummen" Johansen håper på sterk spansk motstand i lagets to treningskamper i Spania. 

Finnsnes IL

– Vi vet dessverre litt for lite. Men hvis det er det reelle B-laget, så får vi en verdig motstander som kan skape trøbbel for oss, sier trener Bjørn «Bummen» Johansen, etter at torsdagens lette økt var unnagjort.

Fredag er det en ny lett økt på formiddagen, før treningskamp mot Real Murcia B venter på ettermiddagen.

– Det er spanske lag, tekniske og gode på små flater. Så vi får bare se. Vi har litt for lite info til at vi kan vite sikkert at det er den kvaliteten vi ønsker oss, men håper det er ok.

Helbane

Tirsdag spilles treningskamp nummer to. Det er det fortsatt ikke bestemt hvem laget møter, men det står mellom to spanske motstandere.

– Lagene spiller i samme liga, i spansk 3.-divisjon. Det laget vi håper å møte på tirsdag er det beste av de som for øyeblikket ligger på tredjeplass i ligaen. Men nok en gang er det litt så som så på hvor sikre vi kan være på hvilken kvalitet det er. Men vi krysser fingrene på at vi får ok gjennomføringer, sier Johansen.

Mellom kampene, er det mye fokus på helbanespill, både offensivt og defensivt, som er fokuset under treningsleiren.

– Vi vil gå gjennom mye helbanetenking. Hvordan vi skal forflytte oss fra back til sentral til gjennombrudd. Og måten å spille på, som vi skal få fra tegnebrettet og ut til feltet. Det er pri én her nede, sier treneren.

Optimale forhold

Både spillerne og «Bummen» er imponerte over de gode treningsforholdene som ventet dem. Treneren mener forholdene de har fått i San Pedro del Pinatar, er mye bedre enn de er på La Manga, som bare ligger en drøy halvtime unna.

– Dette er langt i overkant av det jeg hadde trodd. Jeg er vant med at banene på denne tiden er ganske harde, men dette var så optimalt som det kan bli. Så der har vi truffet blink, mener «Bummen».

Det eneste minuset så langt er at Per Styve og Alexander Samuelsen ikke får en leir slik de hadde planlagt (se egen sak).

– Det er kjempeuheldig for både Per og oss. Jeg håper bare at det ikke er en ordentlig avrivning, men en lett strekk. Så det spørs om han får spilt noe her nede. Alex har vi et håp om å få spilt tirsdagkampen, men han er uaktuell til i morgen (fredag), sier «Bummen».

Folkebladet.no følger Finnsnes — Real Murcia B live fra klokken 16.00 fredag ettermiddag.

(Folkebladet.no)