Helene kan bli «Helt Sjef»

FINNSNES: Fotballdommeren Helene Johansen (18) er én av 20 kandidater som kan vinne lederprisen «Helt Sjef».

Helt sjef. Helene Johansen er én av kandidatene som kan bli kåret til Helt Sjef. FOTO: JONAS JOHNSEN 

sport

Helt Sjef er en arbeidslivs – og inspirasjonspris som deles ut til en yrkesaktiv person under 30 år, som er et inspirerende og initiativrikt lederemne. I løpet av konkurranseperioden har nesten 400 ungdommer fra hele Norge blitt nominert til prisen. Helene er håndplukket av juryen til å være en av 20 unge som kjemper om seieren.

– Helene er et godt eksempel på nyskapende og arbeidsom ungdom med sterke lederevner. De som ønsker at vinneren av Helt Sjef kommer fra Senja må gi sin stemme til Helene, sier Shazad Rana, juryformann i Helt Sjef og teknologidirektør i Microsoft Norge.

Nominert av venninnen

Johansen, som går siste året på den videregående skolen i Finnfjordbotn, ble nominert av venninnen Pauline Dahlø.

– Det er veldig artig å bli nominert. Jeg leste gjennom teksten hun hadde skrevet da hun nominerte meg og ble veldig rørt av at hun og andre tenker på meg på den måten. Så det var artig, sier Johansen til Folkebladet.

Helene Johansen har tatt mange steg som fotballdommer de siste årene. Men det er ikke bare derfor hun kan vinne prisen. Også arbeidet i organisasjonen Redd Barna og jobben som visepresident for årets russekull er andre faktorer som gjør at Johansen er kommet så langt i konkurransen.

– Etter jeg hadde lest nominasjonen glemte jeg den egentlig bare av. Så da rektor kom inn i klasserommet og sa jeg hadde gått videre, ble jeg sjokkert.

Tur til Stockholm

De 10 kandidatene som får flest stemmer blir vurdert av en fagjury, som til slutt kårer en vinner. Juryen består av blant andre Shahzad Rana, tidligere arbeidsminister Hanne Bjurstrøm, Karolina Kvilhaug, daglig leder i JobbUnder18 og rapperen Kaveh.

– Vi har vurdert hundrevis av unge som alle brenner for noe, engasjerer seg og viser initiativ utover det vanlige. Helene og de andre finalekandidatene viser hva som egentlig bor i norsk ungdom, sier Kvilhaug.

Vinneren av Helt Sjef kåres i Oslo i november og får 10.000 kroner, en inspirasjonstur til Stockholm, samt et års oppfølging med ledercoachen Alf Inge Stiansen.

– Først og fremst synes jeg det bare er artig å bli nominert og at folk setter pris på den jobben jeg gjør. Jeg har ikke tenkt så veldig mye over det, men en ting som er sikkert at jeg tar med meg venninnen min til Stockholm dersom jeg vinner, sier Johansen.