Cecilie stiller i New York Marathon

FINNSNES: Cecilie Josefsen da Silva er én av 37.000 løpere som får stille til start i New York Marathon om en drøy måned.

Maratondrøm. Etter Oslo Maraton tidligere i år fikk Cecilie Josefsen da Silva beskjeden om at hun var plukket ut til å delta i New York Marathon. 

sport

Den tidligere sandvolleyball-profilen fra Silsand er én av to løpere som er plukket ut blant over tusen ansatte i Danske Bank til å få delta i New York Marathon.

Verdens største

Maraton-løpet er verdens største og har blitt arrangert hvert år siden 1970, bortsett fra i 2012 da det ble avlyst på grunn av stormen Sandy.

På grunn av populariteten til løpet er det kun plass til 37.000 løpere. Hvert år gjennomføres det et lotterisystem på hvem som får delta. Og i år er Silsand-jenta Cecilie Josefsen da Silva én av dem.

– Det var kjempartig å bli plukket ut. Utrolig artig, sier Da Silva til Folkebladet.

Oppleve nye ting

Etter at 33-åringen la sandvolleyballen på hylla i 2005, har treningen gått mer og mer mot løping. Først med ti kilometer, deretter halvmaraton og til slutt helmaraton.

– Det begynte i 2008, da var jeg første gang med på ti kilometer. Det i seg selv var et stort mål. Etter hvert ble det halvmaraton, men jeg fant ut at jeg måtte prøve maraton også.

I fjor løp hun derfor Oslo Maraton for første gang. Forrige maraton løp da Silva på fire timer og 43 minutter.

(Folkebladet.no)