Legger flagget på hylla

SETERMOEN: Etter ni internasjonale mesterskap, gir Hege Lanes Steinlund (43) seg som internasjonal assistentdommer.

Gir seg. Etter denne sesongen er det slutt for dommer Hege Steinlund. 

sport

Hege Lanes Steinlund har flere store minner som dommer på profesjonelt nivå, men nå legger hun flagget på hylla, skriver Framtid i Nord.

Steinlund har blitt tatt ut til internasjonale mesterskap helt siden 2004. Hun meldte forfall til U20 – VM i Russland på grunn av jobb. Hun har dermed vært med på ni mesterskap på ti år, noe som de fleste kan si seg fornøyd med.

Siste kamp

Hege dømte sin siste kamp i kvartfinalen i EM mellom Tyskland og Italia i Vaxjo. Hun sier at med Norge og Sverige i hver sin semifinale var mesterskapet over for hennes del.

Hun får ikke dømme Sverige fordi hun har bodd i landet, dømt i serien og har svensk samboer.

Steinlund sier at for norsk damefotball er det viktig at landslaget kommer lengst mulig i sluttspillet. Både Hege og UEFA vet hva hun har prestert i Sverige.

Hege var den eldste assistentdommeren i EM. Bare hoveddommer Jenny Palmquist er eldre enn Steinlund.

Tøft farvel

– Jeg har opplevd veldig mye med fotballen og fått mange venner over hele verden. Det var tøft å si farvel til gode kolleger i Sverige, sier Hege.

Hun får i høst ventelig oppdrag på linja i Tippeligaen samt landskamper og Europacup. Fra årsskiftet er det definitivt slutt med å vinke med flagget.

Etter hvert tenker hun å flytte fra Setermoen til sin svenske samboer Martin Hansson, som er internasjonal toppdommer i fotball. Datoen for flyttingen er ikke avklart riktig enda.