Andreas skal løpe maraton barbeint

OSLO: Andreas Nymo fra Rundhaug er ikke som alle andre løpere. Han foretrekker å løpe uten sko på føttene.

Vinterprototype. På vinteren blir det vanskelig å løpe barbeint. Derfor har Andreas Nymo laget sin egen vinterprototype. Ullsokken skal hindre han i å fryse, mens gummimatten hindrer ham i å skli.  

Fivefingers. Selv om han foretrekker å løpe barbeint, løper han også med fivefingers. Fivefingers er sko som har egne lommer for tærne, helt tynne og er fleksible. I tillegg kan de bøyes alle veier, har en gummisåle og er slitesterk. 

Barbeint. Andreas Nymo foretrekker å løpe barbeint, fremfor å bruke sko. 

sport

1. juni skal 25-åringen fra Målselv for første gang løpe maraton. Men fottøyet er nok litt annerledes enn hva de andre løperne bruker. Hvis han i det hele tatt skal ha noe fottøy på seg.

– Jeg skal løpe med fivefingers, eller kanskje helt barbeint. Jeg får se hvor mye jeg rekker å trene meg opp til det, sier Nymo til Folkebladet.

Uten sko

– Jeg løper utelukkende med fivefingers, ellers liker jeg å løpe mye barbeint når været og årstidene tillater det.

Det var side2.no som først omtalte barbeint-løpingen til Nymo. I tillegg skriver han to blogger om hvordan det er å løpe uten sko.

Overgangen fra å løpe med joggesko til å løpe barbeint er ikke gjort over natten. Det må mye trening og tilpassing til før han kan kaste alt av fottøy i søpla.

– Hvis jeg skal springe helt uten sko, så handler det bare om at fotsålene klarer slitasjen. Jeg tror ikke det skal bli noe problem, men jeg har ikke testet det ut før. Jeg blir nok å teste ut minst en mil barbeint.

Nymo kommer opprinnelig fra Rundhaug i Målselv, men har de siste årene bodd i Elverum for å studere, mens han siden i fjor høst har bodd i Oslo.

Skadeproblemer

Årsaken til at han foretrekker å løpe barbeint, fremfor et par myke og behagelige joggesko, strekker seg tilbake til ungdommen.

– Jeg var plaget med beinhinnebetennelse da jeg var 15-16 år gammel. Jeg lette etter den perfekte skoen, men fant ikke den. Jeg skjønte ikke hvorfor man trengte sko.

- Når man blir vant med å løpe på denne måten, også med helt tynne fivefingers, det er mye deiligere enn det man har vært vant med. Jeg kan aldri tenke meg å gå tilbake igjen til vanlige joggesko.

(Folkebladet.no)