- Jeg kommer tilbake neste år!

Med en klar blå himmel og strålende sol viste Senja seg fra sin aller vakreste side da over 140 syklister stilte til start i årets Tour de Senja.

Glis: Det var godt humør langs hele løypa, både hos syklistene og publikum.  Foto: Sander Arnesen

Seierskvinne: Kirsti Kolseth var sterkest av kvinnene og kunne juble i det hun passerte målstreken.  Foto: Sander Arnesen

Rittleder: Christian Wasserfall var strålende fornøyd.  Foto: Sander Arnesen

sport

SKALAND/BERGSBOTN:

Godt over 140 syklister stilte til start i solsteken på Skaland lørdags formiddag, klare for å sykle 137 kilometer på Norges nest største øy. Rittleder Christian Wasserfall var storfornøyd med gjennomføringen av ”touren”.

— Vi er veldig fornøyd med løpet. Det har vært en fin rundtur og vi har ikke hatt noen uhell, så alt ser veldig bra ut, forteller Wasserfall.

Han er imponert over antallet som står rundt om kring i traseen og heier på syklistene.

— Det er masse folk og det er jo kjempebra. Folk møter opp og er med å heier. Vi har sett masse folk som har stått rundt hele løypa, så det er jo helt fantastisk, sier Wasserfall.

Det ble en spurtduell i mennenes ritt, noe han var meget fornøyd med.

— Det er jo kjempeartig. Det blir jo veldig spennende, så spurtdueller er jo veldig morsomt.

— Deilig

Det var lenge en gruppe på rundt åtte syklister som kjempet om førsteplassen. Helt frem til siste bakke der Dan Erik Hansen og Odin Knutsen støtet fra resten av feltet. Dermed ble det mann mot mann på oppløpet. Der var Dan Erik Hansen fra SK Rye sterkest.

— Det føles deilig. Han rykket fra meg inne i siste tunellen, men så klarte jeg å ta han igjen rett før bunnen. Så det var som sagt veldig deilig å vinne, sier en utslitt Hansen.

Han var i likhet med rittleder Wasserfall meget fornøyd med både løypa og været.

Det er jo fine veier og det ble jo fantastisk vær, og siden vi kjørte ganske rolig så det ble en veldig fin tur, forteller han.

Hansen er veldig imponert over Senja.

— Når det gikk såpass sakte som det gjorde fikk vi jo sett mye av Senjas natur, og det er jo utrolig fint her, sier han.

Vil tilbake

Han kan godt tenke seg å komme tilbake neste år.

— Vi dro hit en dag før så vi fikk jo sett oss litt rundt, og jeg har helt klart lyst til å komme tilbake neste år. Kanskje komme en uke før og være her å trene litt, forteller 26-åringen.

I kvinneklassen var det Kirsti Kolseth fra Økern Cycle Klubb som vant. Hun kom inn i ensom majestet etter å lenge ha kjørt sammen med Hanna Salminen Klæboe fra CK Victoria.