Verdensmester til lokalt skirenn

Nybakt verdensmester kommer til Spanstind Rundt.

KOMMER Nybakt verdensmester Finn-Hågen Krogh kommer til turrennet Spanstind Rundt skjærtorsdag etter avtale med landslagsmører Arne Markus Svendsen. Her med sprintkula han vant for 2015. 

sport

TENNEVOLL: - Jeg gjorde en deal med Finn- Hågen Krogh og fikk han til å melde seg på Spanstind Rundt, sier lavangsværingen Arne Markus Svendsen som er personlig smører for Krogh på landslaget

Dermed kan Spanstind Rundt skilte med en skikkelig storkanon på startstreken under det 21 km lange turrennet fra Tennevoll rundt fjellet Spanstinden og til Lapphaugen på skjærtorsdag. Krogh ble verdensmester i lagsprint i VM i Falun sammen med Petter Nortug.

Til Bardu

- Vi gjorde en deal med Finn- Hågen. Han slapp å reise til Trysil for å teste ski på testsamlinga i Trysil og tar det heller i Bardu mot at han stiller i Spanstind Rundt, sier landslagsmører Arne Markus Svendsen som nå bor i Bardu.

- Lavangen er jo heimplassen min, så for meg er det ekstra stor stas at han kommer hit. Rennet har en flott atmosfære med publikum langs løypa som står og heier, noe Alexander Os ga uttrykk for da han deltok.

Svendsen startet sin skikarriere i Lavangen IF og har gått det tradisjonsrike turrennet en rekke ganger. Nå gir han noe tilbake til idrettslaget han gikk for i unge år.

- At jeg jobber med ski i dag kan jeg takke det gode skimiljøet i heimbygda mi der jeg vokste opp, sier Svendsen.

- Satser Krogh på å vinne?

- Å vinne Spanstind Rundt er ikke enkelt, ikke engang for en av Krogh sitt format. Etter en lang og hard sesong i World-Cup er heller ikke formen og motivasjonen på topp. Han sier sjøl at han går for å få seg en fin treningstur og har neppe noen ambisjoner om å vinne, forteller Svendsen. Men uansett blir det nok flere av løperne i kretsen som ønsker å måle krefter med en verdensmester. Svendsen skal sjøl gå rennet i konkurranseklassen og selvsagt smøre skiene til Krogh.

- Spanstind Rundt må man bare gå, men jeg har bare som ambisjon å komme i mål på forsvarlig vis, sier Arne Markus Svendsen.

Som før

Det blir ingen store endringer i det 21 km lange rennet fra Tennevoll til Lapphaugen på Skjærtorsdag.. Pengepremier på fjorten tusen kroner, hovedsakelig i konkurranseklassene, videreføres og det blir spurtpremie ved løypas høyeste punkt oppe på Gratangseidet.

- Vi har godt med forhåndspåmeldinger og til nå har vi over hundre som har betalt, sier rennleder Marcus Nygård.

På parti med værgudene

Løypene mener han blir faste og fine med kuldegrader de nærmeste dagene. I tillegg har løypekomiteen trakket løypene hele etterjulsvinteren.

- Så nå har vi god kontroll på det meste, sier han.

- Men ikke været som melder noe grått og fare for litt nedbør?

- Det melder i hvert fall ikke noe vind og i fjor var det også meldt grått vær, men sola tittet fram under rennet. Vi pleier å være heldig med været, sier en optimistisk Nygård foran det 31. Spanstind Rundt.