– Han har tatt steg for steg og nå kommer han nærmere og nærmere

Han har lenge hatt «sprinter-stempelet» på seg. Men Erik Valnes (25) kan fort bli en løper som får gå flere distanser for Norge under OL i Beijing i februar.

FAST INVENTAR: – Det viktigste i første omgang er å slå seg inn og være en løper som får jevnlige muligheter på distanselaget i verdenscupen, sier Kristian Skogstad om Erik Valnes sin positive utvikling på de lengre distansene.  Foto: Øyvind Sivertsen

sport

– Det er artig at han får gå distanserenn også. Det er noe han jobbet for lenge og han ønsker å vise seg frem.

Det sier Kristian Skogstad, som var trener for Erik Valnes på regionlaget før Valnes ble landslagsløper. Skogstad er trener for Regionlaget Team Elon Nord-Norge også i dag, men er samtidig fortsatt en støttespiller for Valnes nordpå.