Dette sier næringslivet om fotballsamarbeid: – Mange som kjemper om de samme sponsormidlene

Noen av de største sponsorene i området er positive til idéen om et samarbeid mellom FIL Fotball og FK Senja.

LOKALT: Tanken med et samarbeid på herresiden er blant annet å i større grad ivareta de lokale spillerne. Her fra oppgjøret mellom FIL og FK Senja i cupen i sommer.  Foto: Øyvind Aronsen

sport

Det er en liten måned siden Thomas Hagerupsen, som for øvrig også er hovedtrener for FILs A-lag, luftet sine tanker om et samarbeid mellom FIL og FK Senja på herresiden, likt det samarbeidet de to klubbene har i dag — og har hatt siden 2017 — på damesiden.

Hagerupsen luftet sine tanker i et møte med representater fra begge klubber. Han ønsker en verdiendring og har et ønske om at man skal prioritere de lokale spillerne, i stedet for den satsingen som har vært. «Dyre kontrakter, reiser og hotell», og spillere uten lokal tilknytning, var blant tingene han siktet til.