Har vært arena for både nasjonale og internasjonale renn — nå er det slutt

Om ikke lenge skal resten av Mobakken i Bardu rives ned. Bakgrunnen for dette er enkel og grei.

HOPPANLEGG: Slik ser anlegget i Mobakken ut i dag. Til høyre ser vi K70, som tidligere hadde plast og muligheter for sommerhopping også. Den plasten ble flyttet til Tromsø i 2016. Til venstre ser vi K90, som i dag er helt gjengrodd.  Foto: Mathias Brobakk Nordgård

sport

Mobakken har vært arena for både NM i henholdsvis hopp og kombinert så sent som i 2004 og 2007, i tillegg til junior-NM i 2009. Det har også blitt arrangert internasjonale renn før den tid igjen. I 1985 og 1986 hadde man kontinental-cup i hopp i Mobakken, og i 1996 og 2001 ble det arrangert europacup i kombinert.

Men i dag ser ikke Mobakken ut som et hoppanlegg lengre og det er gjengrodd rundt og i begge bakkene, K70 og K90.